Search

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu \"shibui\" estetikom

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom

Kolekcija je snimljena u predivnom prostoru studija Botanike


Image: Senja Vild

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju nazvanu "Shibui" koja je inspirirana istoimenim japanskim konceptom koji upućuje na jednostavnost, diskretnost, suptilnosti i nenametljivu ljepotu

Ricov ovom kolekcijom podržava ideju slow fashiona kod koje je fokus na kvaliteti tkanine, izradi i karakterističnom dizajnu. Kolekcija je inspirirana japanskim tradicionalnim pogledom na estetiku shibui čije se odlike jednostavnosti, diskretnosti, suptilnosti i nenametljive ljepote primjenjuju i u japanskoj arhitekturi. Ključni estetski motiv koncepta shibui, pored minimalizma čini i tzv. opozicija grubosti i elegancije te jednostavnog i složenog - principa koje je dizajnerica primijenila u ovoj kolekciji. 

"Odjevni predmeti izgledaju kao da su jednostavni, ali sadrže suptilne detalje, poput tekstura i neobičnih konstrukcijskih rezova koji uravnotežuju jednostavnost sa složenosti. Određeni elementi na odjeći uključuju asimetričnost koja sugerira nesavršenost, te slojevitost koja pruža nesputanu dinamiku. Također je skrenuta pažnja na kontrastni odnos elemenata elegantnog i grubog. U toj metodi manipulacije materijalima prisutni su fino obrađeni pamuk i modal kombinirani s grubljom gumiranom tkaninom. Akcent je stavljen i na metalne detalje koji su u formi patentnih zatvarača i nitni. Kolekcija je usmjerena na nenametljive tonove, crnu i bijelu, koje su prilagodljive svakom oku i umu, pa samim time i estetski vječne. Ruksak i sandale, kao i nakit, izrađeni su  od gumirane tkanine s metalnim zatvaranjima. Ravnoteža između jednostavnosti i složenosti omogućuje trajnost  ljepote. Vremenom, takva odjeća ne gubi estetsku vrijednost," rekla je Ana Maria Ricov o ovoj kolekciji.

Iza art direkcije kampanje koja prati kolekciju stoji sama dizajnerica, dok fotografije potpisuje mlada umjetnica Senja Vild. Fotografije su nastale u studiju Botanike koji sugerira na prirodnost i bliskost s prirodom. Studio Botanike o kojem smo već pisali na Büro 24/7 spaja praksu arhitekture, hortikulture i dizajna s ciljem sveobuhvatnog oblikovanja prostora u kojemu je priroda neizostavni dio. Šminka i kosa također slijede ideju minimalizma i prirodnosti, a potpisuju ih vizažistica Silvija Bradica i frizerka Renata Anderluh Bernardić. U ulozi zaštitnog lica našla se mlada Matea Turković iz agencije Tijara.

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 1)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 2)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 3)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 4)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 5)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 6)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 7)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 8)

Ana Maria Ricov predstavlja novu kolekciju inspiriranu "shibui" estetikom (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više