Search

Anna Dello Russo rasprodaje svoju garderobu

Anna Dello Russo rasprodaje svoju garderobu

Početna cijena je 50 eura

Tekst: A.P.


Jedna od najfotografiranijih žena u svijetu mode odlučila je prodati jedan dio svoje impresivne dizajnerske garderobe...

Njen ormar je san svake žene koja obožava odjeću, a tijekom godina ju je sakupila u tolikoj količini da je morala kupiti stan u zgradi u Milanu gdje živi kako bi u njemu držala dio svoje kolekcije. Dello Russo posjeduje nekih 4 tisuće pari cipela, pa je potreba za dodatnim prostorom poprilično logična. Mnoge je začudila najava prodaje jer je opće poznato da Russo odjeću sakuplja u maniri najvećih kolekcionara umjetničkih djela. Neki su se zapitali je li možda zapala u financijske probleme? Odgovor je dala sama Dello Russo za britanski Vogue te otkrila da nije stvar osobnih financija već želje da se riješi repova prošlosti, da educira nove generacije i naposljetku da donira novac od prodaje za školovanje nekih novih Galliana (sav prihod će biti doniran projektu kuće Swarovski putem kojeg se pomaže mladim talentiranim dizajnerima).

Prodaja će se dovijati u nekoliko krugova uključujući aukciju u kući Christie's, prodaju na Net-a-Porteru i privatnu prodaju Anninom bliskom krugu ljudi. Zanimljivo je da je početna cijena svih komada 50 eura. U ponudi će se naći total lookovi s potpisom kuća Balmain, Saint Laurent, Miu Miu, Giorgio Armani, Yohji Yamamoto, Versace i brojnih drugih dizajnera koje je nosila tijekom godina. Dello Russo je također otkrila da je ovo samo dio njene kolekcije te da se nikako ne radi o najvrjednijim komadima koje posjeduje. U njenom stanu i u skladištima postoje arhive dizajnera toliko velike da se i oni sami čude koliko je toga uspjela skupiti: "Mislim da je moja arhiva Dolce&Gabbane veća od Stefanove i Domenicove" - kazala je za Vogue.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više