Search

Bajkovita nova kolekcija iz Erdema

Bajkovita nova kolekcija iz Erdema

Tjedan mode u Londonu


Image: Imaxtree

Na Tjednu modu u Londonu svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. predstavio je i Erdem Moralioğlu

Kanadski dizajner turskog podrijetla postao je jedan od omiljenih dizajnera u Londonu, obožavaju ga Alexa Chung, Keira Knightley, Florence Welch pa čak i Kate Middleton, i on svakom novom kolekcijom opravda svoj status.

Nova kolekcija koju je prikazao u Londonu inspirirana je, kako je otkrio nakon revije okupljenim novinarima, viješću o tome da je skupina nizozemskih ronioca nedavno u Sjevernom moru pronašla odjeću koja je pripadala grofici od Roxburgha, Jean Ker, koja je boravila na dvoru engleskog kralja Karla I kao savjetnica njegove supruge. Odjeća je potopljena zajedno s brodom kojim je Jean Ker 1642. putovala na tajnu misiju za kraljicu, a izronjena je u izvrsnom stanju s obzirom na to da je bila pod morem gotovo 400 godina. Inspiracija ovim događajem u Erdemovoj je novoj kolekciji vidljiva kroz upotrebu bogato ukrašenih brokata, volana i puf rukava, a onda i kombinacija sakoa i dugih suknji koja je, uz cul de Paris, obilježila period kraja 17. stoljeća, a onda se vraćala u modu još nekoliko puta kroz povijest.

Uz to u kolekciji su se našle zanimljive haljine od guste čipke, prugasti i cvjetni modeli od šifona i pregršt volana koji su se našli u ulozi ukrasa, ali i pridonijeli tome da kolekcija u hodu na pisti izgleda neobično tečno i doista bajkovito.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više