Search

Bajkoviti Altuzarra prikazao novu kolekciju u New Yorku

Bajkoviti Altuzarra prikazao novu kolekciju u New Yorku

Tjedan mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Kralj ženskih odijela, Joseph Altuzarra, je jučer na Tjednu mode u New Yorku prikazao novu kolekciju za jesen/zimu 2017. godine

Kolekcija koju je prikazao nekako je "svečanija" od onih na kakve smo navikli kad je Altuzarra u pitanju. Inspirirale su ga renesansne slike pa je reviju otvorio raskošnim kaputom od vune s izvezenim rubovima i gumbima i bogatim krznenim ovratnikom. Krzna je bilo i na drugim oblicima kaputa, pelerinama, pa čak i na haljinama kojima je dodao džepove od srnećeg krzna pričvršćene na široki kožni remen. Raskoš je demonstrirana i kroz upotrebu tamnoplavog i tamnocrvenog baršuna koji aludira na aristokratsko podrijetlo, baš kao i kaputi od bogatog brokata sa svilenim mašnama i baršunasti rajfovi s bisernim suzama umjesto krune.

No, Altuzarra ne bi bio Altuzarra da u kolekciju nije uključio i svakodnevne komade, ženska odijela i kostime s kojima je najvještiji. Tako smo vidjeli odlična prugasta odijela s dvostrukim kopčanjem, već spomenuta baršunasta odijela, kostime u kombinaciji strukiranih sakoa i pencil suknji s visokim prorezom i bočnim kopčanjem koje Altuzarra tako vješto radi. Uz to, u kolekciji je bilo i svakodnevnih lepršavih haljina sa cvjetnim printevima, pa onih uskih s imitacijom korzeta svezanog tankim svilenim trakama i dugih kožnih rukavica koje su zaokružile taj uvjetno rečeno svečani ton koji je Altuzarra htio postići.

I iako je kolekcija odrađena vrlo vješto i na pisti je izgledala sjajno, nedostajao je taj dašak modernosti koji je Altuzarra do sada uvijek imao, posebno kad su u pitanju odijela i kostimi. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više