Search

Bajkoviti Delpozo oduševio predjesenskom kolekcijom

Bajkoviti Delpozo oduševio predjesenskom kolekcijom

Odlična kolekcija Josepa Fonta


Image: Buro247ru

Kolekcije Josepa Fonta za Delpozo su iz sezone u sezonu besprijekorne kad su u pitanju tekstura, kolorit, a posebno kroj. Tako je i s ovom predjesenskom kolekcijom koju je jučer predstavio javnosti...

Fontove kreacije su odjevne skulpture sastavljene od neobičnih krojnih dijelova koji se slažu u složene forme gotovo poput origamija. Ali njegova besprijekornost nije sadržana samo u formi, on je besprijekoran i u tkaninama, teksturama, bojama. U novoj predjesenskoj kolekciji kombinirao je bež bazu sa svijetlo i tamnoplavom te bojom fuksije i narančastom. Njima je oslikao svoje odjevne konstrukcije koje karakteriziraju lukovima naglašena ramena i predimenzionirane, ali savršeno iskonstruirane mašne koje naglašavaju struk. Tu su onda i skulpturalni topovi i palazzo hlače, savršena ženska odijela, naglašeno teksturirano pletivo i zanimljivi ogrtači. Haljine koje je Font predstavio u ovoj kolekciji ostavljaju bez daha - od klasičnih haljina "X" siluete i midi duljine, preko duge ružičaste haljine od tila koja izgleda kao da je odjevena iznad T-shirta na najelegantniji mogući način, pa do trijumfa od crvene svile koja pada savršeno poput tkanine na tijelu grčke karijatide i lako ju je zamisliti na Cate Blanchet dok pozira ispred fotografa na crvenom tepihom prije dodjele Oscara. 

Font je veliki majstor na kojeg ne utječu trendovi i na modnoj sceni ne postoji nitko tko radi nešto iole slično. U galeriji pogledajte njegovu novu predjesensku kolekciju koju je kreirao za Delpozo:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više