Search

Balenciaga, cruise kolekcija 2016.

Balenciaga, cruise kolekcija 2016.

Udobne i opuštene siluete retro kroja

Image: buro247.ru

Alexander Wang predstavio je cruise kolekciju za kuću Balenciaga u kojoj nas je podsjetio tko je bio Cristóbal Balenciaga i zašto se smatra jednim od velikana modne povijesti

Poslije duge i hladne zime svi jedva čekamo ljetnu sezonu i zamišljamo se na dalekim destinacijama na kojima svoj mir pronalazimo u šumu valova i mirisu mora. Prilikom kreiranja svoje nove cruise kolekcije dizajner Alexander Wang na umu je imao sliku ljeta koju je vješto smiješao s izvornom estetikom osnivača kuće, Cristóbala Balenciage, te nam predstavio kupaće kostime prošivene po sredini nalikujući na korzete, koji naprosto "ljube" siluetu, hlače širokog kroja, ženstvene prsluke i uske suknje na preklop koje naglašavaju figuru. Očito Wangova inspiracija ponajviše proistječe iz Balenciagine fascinacije ženskom siluetom koju je on svojim majstorskim krojevima znao najljepše istaknuti. 

Mliječna, crna i bijela glavne su boje kolekcije koje Wang mjestimično razbija zagasito ružičastom i nježno plavom. Haljine objedinjuju nekoliko kombiniranih materijala i vrsta tkanja – od žakarda, čipke, kože, tila pa sve do svile. U novoj kolekciji Wang je na najljepši način spojiio suvremenost i maestralnu estetsku tradiciju Balenciage.  

Od modnih dodataka u kolekciji su predstavljene torbe-kovčezi i torbe zanimljivog dizajna koje djeluju kao da su izrađene spajanjem nekoliko remena – vrlo efektno s naglašenom kontrastnom igrom crne i bijele.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više