Search

Balmain, proljeće/ljeto 2016.

Balmain, proljeće/ljeto 2016.

Samo za odvažne


Image: PR

Čini se kako je ovog puta raspon boja Oliviera Rousteinga otišao u smjeru odvažne ljetne priče u kojoj dominiraju narančasta i tirkizna

I sâm dizajner izjavio je kako se Balmainova proljetna kolekcija bazira na puno lakšim materijalima od dosadašnjih. "Nova estetika kuće je spajanje jake siluete couture tehnika, uz nove materijale i paletu boja i uglađen duh." 

Brušeni kožni top koji se križa na prsima, i kombinira s metalnom prozirnom suknjom s našivenim cirkonima po sebi, mreža kao podloga topu, midi i maksi suknje s volanima, i veliko remenje i chokeri oko vrata Balmainov su novi stari zaštitni znak. Sada su im dodane i fantastične strukturirane haljine s aplikacijama i vezom po cijeloj dužini, baš nešto što bi prije nekoliko sezona napravio Tom Ford. 

Ipak, nekoliko bi stvari valjalo promijeniti, poput hlača-tajica koje se pojavljuju u kombinaciji, bilo s bluzama bilo kao dio triko kombinezona, gomilanje tkanine na štiklama te komadi boje pudera koji su se u potpunosti stopili s kožom modela. No, i dalje je Rousteing majstor pretjerano kićenog glamura i volimo ga zbog tog!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više