Search

Beskompromisna nova kolekcija kuće Proenza Schouler

Beskompromisna nova kolekcija kuće Proenza Schouler

Tjedan mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Osnivači Proenze Schouler, Jack McCollough i Lazaro Hernandez, još su jednom dokazali zašto je ime njihovog brenda jedno od vodećih na Tjednu mode u New Yorku

U njihovoj novoj kolekciji koju su jučer modeli prošetali pistom njujorškog Tjedna mode, nema baršuna ni metalika, nema kvazisportske odjeće namijenjene millenialsima koji će je odjenuti dvaput pa baciti na hrpu zajedno s Micheleovim volanima na koje su svi već zaboravili.

McCollough i Hernandez ulažu u svoje komade. Oni odlaze učiti kod pariških couturiera i iscrpno proučavaju Isseya Miyakea prije nego što uopće pomisle kreirati plisiranu suknju. I u njihovim se kolekcijama to vidi. Ni u novoj kolekciji za proljeće/ljeto 2017. tako nisu pristali na kompromise, tehnika je uvijek na prvom mjestu, a u Proenzinom slučaju ona je besprijekorna (pa čak i preko ekrana računala nas koji nemamo priliku sjediti u prvom redu njihove revije). Poprečno položen plise, savršeno simetrično drapiranje, sakoi krojeni s preciznošću koja oduzima dah i divni teksturirani uzorci na tekstilu i krznu ono je zbog čega bi McCollough i Hernandez mogli održati lekciju većini svojih kolega.

Kada govorimo o koloritu, dizajneri su ostali u okviru primarnih boja te crne i bijele, što bi se moglo učiniti kao ziheraški potez, no nekako je neobično dobro funkcioniralo u ovoj kolekciji, a posebno na prugastim haljinama i suknjama. Forme su varirale od onih s naglašenim ramenima preko istaknutog struka i bokova do suptilne "I" siluete koja uvijek najbolje ističe kvalitetnu izvedbu. Proenzini dizajneri ne rade kompromise, a kvalitetna izvedba im je važna jednako kao i dobar dizajn, i baš zbog toga su jedni od rijetkih na koje trenutni kaos u modnoj industriji uzrokovan s jedne strane dizajniranjem za generaciju koja "živi" na društvenim mrežama, a druge zbivanjima na tržištu i boomom see-now-buy-now kolekcija, nemaju gotovo nikakvog utjecaja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više