Search

Besprijekorna Delpozo resort kolekcija koja pomiče granice

Besprijekorna Delpozo resort kolekcija koja pomiče granice

Josep Font jednostavno nikada ne griješi


Image: PR

Brend Delpozo je predstavio još jednu novu resort kolekciju, ovaj put s nešto opuštenijim siluetama, ali i dalje jednako očaravajućim

Kreativni direktor Delpoza, Joseph Font, i kroz ovu je kolekciju provukao za njega prepoznatljive oštre siluete koje se pojavljuju u obliku sakoa, kaputa, haljina s peplumom, širokih suknji i neobičnih topova s asimetričnim detaljima. No, Font si je ovaj put dao oduška i dopustio da kolekcijom dominiraju opuštenije siluete izrađene od šifon svile i tila koji ih ne čine ništa manje skulpturalnima, samo mekšima. Tako u ovoj kolekciji možemo uživati u sjajnim haljinama s puf rukavima i asimetričnim porubom, raskošnim suknjama od puno slojeva tila koji se vuku po podu i zapanjujućim dugim haljinama koje modele pretvaraju u grčke karijatide. 

Kad je kolorit u pitanju sve je bilo vrlo čisto - tamnoplava i fluorescentno zelena dominiraju, a upotpunjuju ih svijetloplava, svijetloružičasta, boja fuksije i narančasta. Kolekcija je lišena aplikacija kojima inače obiluju Delpozo kolekcije. U ovoj se one pojavljuju u obliku cvijeća od perlica tek na nekoliko mjesta, te u obliku mašni na haljinama i torbama te vunenih reljefa na puloverima. Od uzoraka se pojavljuju tek prugice koje snažno opisuju kolekciju, kao i nepravilan točkasti uzorak koji kao da je oslikan temperama na tkanini. U svakom slučaju, svaki je detalj na svom mjestu i Joseph Font je još jednom oduševio svoju publiku, ali i kritičare. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više