Search

Bivše urednice Voguea pokrenule liniju odjeće

Bivše urednice Voguea pokrenule liniju odjeće

Kultne prugice kao inspiracija za svakodnevno odijevanje


Image: La Ligne

Njujorški brend La Ligne dokaz je da tzv. slow fashion još uvijek nije potpuno nestao

"Jedino brzo kod mode koju mi stvaramo je njen dolazak do vaših ulaznih vrata." kažu osnivačice brenda. Valerie Boster i Meredith Melling napustile su uredničke pozicije u Vogueu, dok je Molly Howard otišla s mjesta business developerice u Rag&Boneu, i sve to kako bi mogle pokrenuti novi brend, koji će ženama omogućiti da svakodnevno izgledaju i osjećaju se dobro.

Bivše urednice Voguea pokrenule liniju odjeće (фото 1)

Polazište za stvaranje brenda bila je ravna linija, simbol jednostavnosti i čistoće kada govorimo o odjevnoj silueti. No, iako se kultne prugice redovito protežu njihovim kolekcijama, ne ostaje sve na liniji. Bazične ideje proširene su zanimljivim, ali i dalje jednostavnim zvonastim siluetama, gomilanjem tkanine i sličnim postupcima koji obogaćuju komade brenda La Ligne.

Bivše urednice Voguea pokrenule liniju odjeće (фото 2)

"Mi radimo esencijalne komade, a ako u njima ne možete jesti, plesati, spavati i piti, mi to nećemo napraviti.", kažu dizajnerice kada opisuju svoj brend koji je već stekao kultni status među trendsetericama kao što su Karlie Kloss, Alison Williams, Leandra Medine i Olivia Wilde.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više