Search

Boho vibra u novoj kolekciji Oscara de la Rente

Boho vibra u novoj kolekciji Oscara de la Rente

Tjedan mode u New Yorku


Image: Imaxtree

Posljednja kolekcija sada već bivšeg kreativnog direktora Oscara de la Rente, Petera Coppinga, prikazana je sinoć u New Yorku

Njegovi nasljednici, Laura Kim i Fernando Garcia koji su radili uz samog de la Rentu prije nego što su osnovali vlastiti brend Monse, prikazat će svoju prvu kolekciju za kuću de la Renta ranije iduće godine. Od njih se mnogo očekuje posebno nakon što se početkom ove godine u njihovom odijelu na Met Gali pojavila Sarah Jessica Parker, čija podrška znači mnogo u svijetu mode, a i sama je velika obožavateljica rada pokojnog de la Rente.

U posljednjoj Coppingovoj kolekciji koji je s pozicije kreativnog direktora odstupio u srpnju te je upitno koliko je doista radio na ovoj kolekciji, vidjeli smo niz modela koji su na pistu donijeli opuštenu ljetnu priču kojom je dizajner odlučio zaokružiti svoj angažman u toj modnoj kući. Započeo je s bijelim modelima od čipke, ukrašenim bogatim vezom koje je izmjenjivao s izvezenim haljinama u crvenoj i crnoj te safari odijelima koja su nas tako sjajno podsjetila da je Oscar de la Renta toliko više od večernjih haljina i ujedno spasila kolekciju, koja je u protivnom mogla biti i pomalo dosadna.

U sredini kolekcije je boho vibra koju smo mogli naslutiti na početku, postala vidljivo dominantna pa su se osim crvene na komadima pojavile i ljubičasta, zelena, tirkizna i narančasta, a vez je postao još bogatiji i razigraniji. I sve je to dovelo do finala s večernjim haljinama koje su sa šljokicama, sitnim perlicama i transparentnim tkaninama u crnoj i tamnoplavoj predstavljale odmak od boho estetike, no nikako nisu bile neočekivane. To je ono što de la Renta prodaje - glamur i eleganciju. I iako je vrlo očekivano možda nije tako loše što je Coppingova era u de la Renti završena upravo s večernjim haljinama. No, ja se ipak više veselim vidjeti što će mladi Kim i Garcia pripremiti u siječnju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više