Search

Brend Brokula&Ž lansiran u Švicarsku

Brend Brokula&Ž lansiran u Švicarsku

U Circle sustainable shop

BURO.


Image: PR

Hrvatski brend odjeće od ekoloških tkanina od sada se prodaje i u prestižnoj ciriškoj četvrti Niederdorf, u novootvorenom inovativnom dućanu Circle koji se vodi načelima održivosti, odgovornosti i kvalitete

Ove je subote na prestižnoj šoping šetnici Niederdorf u starome centru Züricha, pored brojnih dizajnerskih dućana i brendova, otvoren Circle u kojemu se prodaje i kolekcija hrvatskog eko brenda odjeće Brokula&Ž. Circle sustainable shop zastupa osviješten i slobodan modni stil, a počiva na načelima ekološke održivosti, društvene odgovornosti i kvalitete proizvodnje okupljajući brendove iz cijeloga svijeta koji dijele njihovu filozofiju. Riječ je o prvome izvoznom projektu tvrtke Brokula&Ž sa sjedištem u Svetom Križu Začretje.

Brend Brokula&Ž lansiran u Švicarsku (фото 1)

Circle se u Švicarskoj najavljuje kao temelj novog pokreta, a uz hrvatski brend Brokula&Ž možete naći još petnaest održivih lifestyle brendova poput bicikla izrađenog od bambusa, vodootporne ženske torbice od pluta, živahnih cipela od recikliranih materijala i drugih zanimljivih proizvoda od kojih je svaki posvećen održivosti na svoj način - od izbora sirovina, preko obrade do odgovornog sudjelovanja svih dionika.

Brend Brokula&Ž su 2012. pokrenuli nagrađivani hrvatski dizajneri Bruketa i Žinić u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna, a sva odjeća izrađena je od certificiranih eko prijateljskih tkanina kao što su organski uzgojen pamuk, eko celuloza i tkanina s UV zaštitom. Riječ je o posebno razvijenim i certificiranim tkaninama koje su dobre kako za okoliš tako i za najosjetljiviju kožu. 

Brend Brokula&Ž lansiran u Švicarsku (фото 2)

"Već u 2015. u planu nam je posebna kolekcija odjeće za njegu kože s tkaninama koje sadrže morske mikročestice; takozvana tekstilna kozmetika", najavljuje Zoran Šainović. "Uz uvođenje novih tkanina, planiramo intenzivnije proširivati postojeću kolekciju s novim krojevima i grafikama, što će nadamo se biti posljedica pojačanog investiranja u vlastitu proizvodnju u našem pogonu u Začretju gdje zapošljavamo iskusne hrvatske tekstilne radnice."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više