Search

Burberry najavio svježi smjer brenda novom kolekcijom

Burberry najavio svježi smjer brenda novom kolekcijom

Tjedan mode u Londonu


Image: Imaxtree

Burberry je sinoć u Londonu prikazao svoju novu jesensku kolekciju i najavio novi smjer u kojem brend planira krenuti

Njegov kreativni direktor, Christopher Bailey, primio je snažan udarac kada ga je na mjestu izvršnog direktora u brendu ove godine zamijenio Marco Gobetti. No, prodaja je nemilice padala i to je trebalo biti učinjeno jer Bailey sam nije mogao spasiti situaciju, a sada vidimo i zašto. Nova kolekcija predstavlja potpuno novi smjer za Burberry.

Ne samo da se radi o jedinoj see-now-buy-now kolekciji na čitavom Tjednu mode u Londonu koja se na MyTheresa.com već može kupiti, i o reviji na kojoj su istovremeno predstavljene nove kolekcije i za muškarce i za žene, nova kolekcija predstavlja zaokret i kad je u pitanju dizajn. Estetika je ostala više-manje ista, bez balonera i military momenata Burberry kolekcije ne prolaze. Na tome je brend izgrađen i sasvim je legitimno da se njeguje ostavština osnivača, no Bailey se napokon ohrabrio i u novu kolekciju uveo neke inovativne i zanimljive elemente.

Prvenstveno se tu istaknulo pletivo - teški puloveri su toliko dobro izrađeni da nisu padali pod težinom doista debelo pletenih niti, niti su se lomili na nekonvencionalnim puf rukavima. Sjajno su izgledali i puloveri od felpe na koje je Bailey također dodao puf rukave i nabrane ovratnike inspirirane elizabetanskim dobom, te ih stegnuo u struku i spustio im ramena čime je dobio zanimljivu formu i jedan vrlo trendi komad uspio uklopiti u estetiku klasičnog Burberryja. Kolekciju su obilježile svilene pidžame, i u muškom i u ženskom dijelu, bilo ih je u svim bojama i uzorcima od prugica do cvjetnog printa. Bailey ih je koristio u slojevitim kombinacijama s kaputima, military jaknama i spomenutim puloverima, ali i, još zanimljivije, s haljinama od transparentnih tkanina čije su forme asocirale na negližee, a sitne reljefne končane ili baršunaste teksture savršeno su sjele povrh glatke svile. Vrlo hrabro i konačno malo drugačije od vojske konfekcijskih balonera i kabanica koje je Bailey do sada slao na pistu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više