Search

Burberry Prorsum, proljeće/ljeto 2016

Burberry Prorsum, proljeće/ljeto 2016

Urbana romantika


Tradicionalno englesko ime i sinonim za eleganciju ponovo na tronu

Christopher Bailey zna kako se to radi, a to je pokazao i ovom kolekcijom. Uz glazbenu podlogu Britanke Alison Moyet ovog puta je naglasak na nježnoj čipki puderastih tonova, i zlatnim aplikacijama koje su više svojstvene Balmainu. No, kako bi se distancirao od high class pretjeranosti francuske kuće, Bailey je aplikacije stavio na gumene flatformice, koje bismo već sada mogli nazvati novim predmetom žudnje. Znalački krojeni i rezani blejzeri, sa zlatnim gumbima daju strogoću romantičnim čipkanim haljinama, na momente obojenima u boje sladoleda.

Kako priča ne bi ostala na isključivo na casual kombinacijama blejzera i haljina, ubačeno je i nekoliko prozirnih haljina s točkicama, a najbolja izvedba je bordo haljina s velikim prorezom na nozi i između prsa. Monokromatski moment narušen je komadima psihodeličnog uzorka, koji su dali dozu razigranosti kolekciji.

Osim gumenih sportskih sandala, ne smije se umanjiti važnost niti ruksacima koji su zapečatili dozu urbanog stila, kao potpuna suprotnost malim torbama obavijenim glomaznim remenjem u boji konjaka. A za Burberry muškarca? Spoj elegancije i casuala još je više izražen kroz kombiniranje čipkane košulje, blejzera i - donjeg dijela trenirke. I doista, izgledaju fantastično! 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više