Search

Burberry Prorsum, proljeće/ljeto 2015.

Burberry Prorsum, proljeće/ljeto 2015.

Buđenje prirode kao motiv


Image: Imaxtree

Jarke boje zavladale su proljetnom revijom Burberry Prorsum

Kreativni direktor Christopher Bailey je inspiraciju za novu kolekciju najstarije britanske modne kuće crpio iz idiličnih pastoralnih pejzaža Velike Britanije. U prvom planu se našlo cvijeće te su boje koje su vladale pistom nadahnute plavim irisima, crvenim makovima, a nježne ružičaste boje vuku jasnu paralelu s engleskim vrtovima ruža. Na zaštitnom znaku kuće - balonerima - vladaju medene i bež boje, predimenzionirani leptiri i pčele koje sakupljaju slatki nektar. Bailey je odabrao najočitiju poveznicu s proljećem - prirodu i buđenje iste nakon zimskog sna.

Najviše je pažnje posvećeno raspjevanim stanovnicima šuma i livada, pa su nas na njih asocirali raskošni plavo-sivi kaput od kozjeg krzna, kratke strukirane jaknice napravljene od trapera i ukrašene perjem poput ptičjeg. Posebno je efektno takva odjeća izgledala u kombinaciji s pencil suknjama prekrivenim šljokicama ili midi suknjama krojenih od valova tila. Zanimljivo je kako je umjesto pojaseva gotovo u svakom kombinaciji korištena traka od tila zavezana u mašnu što je dalo dodatan neuobičajen efekt balonerima. Svi su modeli nosili udobnu obuću u stilu "birkenstockica" zbog čega je opuštenost cijele kolekcije još naglašenija.

Velika količina boja izazivala je uistinu veseo i prazničan dojam u "flower power" stilu, a to je dodatno upotpunio glazbenik James Bay koji je u pozadini revije izvodio svoje hitove na akustičnoj gitari poput nekog kantautora iz prošlosti sa svojim šeširom i dugom kosom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više