Search

Calvin Klein ima novi logo!

Calvin Klein ima novi logo!

Jedan od prvih poteza Rafa Simonsa

Image: Buro247ru

Kuća Calvin Klein je na svom Instagram profilu predstavila novi logo koji, kako stoji u opisu, predstavlja povratak korijenima

Post objavljen na službenom Instagram profilu kuće Calvin Klein prikazuje jednostavan novi logo gdje je svima nam dobro poznat Calvin Klein logo s velikim početnim slovima zamijenjen onim jednostavnijim, u potpunosti ispisanim velikim slovima. "To je povratak duhu originala. Počast osnivaču i temeljima ove modne kuće," stoji u opisu posta s novim logom. Velika je to promjena za brend koji već toliko godina uspijeva prodavati obične bijele i sive majice, kao i čitave kolekcije donjeg rublja isključivo zato što na njima stoji CK logo. Ovaj hrabri potez novog kreativnog direktora kuće, Rafa Simonsa, uspoređuje se s potezom Hedija Slimanea koji je dolaskom u Yves Saint Laurent ime osnivača izbacio iz loga brenda te je popularni YSL ostao samo Saint Laurent. Za Slimanea se taj potez unatoč kritikama pokazao briljantnim, a dizajner je kasnije okrenuo kuću "naglavačke" i nametnuo se kao jedan od najutjecajnijih dizajnera današnjice.

Novi logo za Calvin Klein osmislio je grafički dizajner Peter Saville poznat po svojim naslovnicama albuma koje je radio za Joy Division i New Order koji su među omiljenim brendovima Rafa Simonsa. 

A photo posted by Calvin Klein (@calvinklein) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više