Search

Calvin Klein, jesen/zima 2015.

Calvin Klein, jesen/zima 2015.

A za kraj njujorškog Tjedna mode 60-e i 70-e u interpretaciji Francisca Coste


Image: Imaxtree

Čini se kako 60-e i 70-e doživljavaju svoj pravi revival 2015. godine, a ako će izgledati onako kako ih zamišlja kuća Calvin Klein, navijamo da se što dulje zadrže na ulicama

Kad govorimo o predstavljenim kolekcijama bilo kojeg dizajnera, iza izraza "boemske 70-e" krije se cijeli niz prepoznatljivih obilježja, među ostalima lepršave haljine, prozračne košulje te komadi izrađeni od baršuna, a često smo imali prilike vidjeti i nezaobilazne šešire. Međutim, nova kolekcija kuće Calvin Klein sadrži sasvim drugačije elemente, koji su bliskiji razdoblju 60-ih. Ipak, i u ovoj je kolekciji prisutna boemska nonšalantnost i senzualnost koja dominira komadima američke modne kuće Calvin Klein, doduše izvedena u suvremenom izdanju.

Njujorški Tjedan mode Francisco Costa završio je dvjema dužinama, ne obazirući se na zlatnu sredinu; kad je riječ o mini dužini, ona ide do sredine bedra, a kad je dužina maksi, kreacije sežu sve do gležnjeva. Tog se pravila držao u apsolutno svim komadima kolekcije, od kombinezona, haljina i suknji, pa sve do kaputa i jakni.

Kratke haljinice i baloneri s krupnim okruglim gumbima, koji kao da su doputovali izravno iz 60-ih, odlično su djelovali s dugačkim haljinama jednostavnog kroja sa zanimljivim elementima od kože, čiji "nedovršeni" krajevi vise u nitima, ali su i odlična kombinacija s hlačama ravnog kroja. A festivalski ležerni stil Costa je opet redefinirao kroz prizmu suvremenosti, koristeći se tehnikom 'patchworka', a haljine, topove, suknje i cijele kostime naglasio je u struku ili vertikalnom linijom duž kreacija, dok od materijala prevladavaju sveprisutna sjajna koža i antilop u crnoj i bež nijansi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više