Search

Calvin Klein, proljeće/ljeto 2016.

Calvin Klein, proljeće/ljeto 2016.

Spoj minimalizma i grungea 90-ih


Moguće je da je bio inspiriran i stilom Courtney Love koja se 1995. godine u sličnoj haljini pojavila na dodjeli Oscara. Njezina je koštala samo 2 dolara, ali "the morning after" look nije izostao, baš kao ni u ovoj kolekciji

Francisco Costa u svojoj je novoj kolekciji uspješno pomirio stilove 90-ih godina. U fokus je stavio svilene haljine koje izgledaju kao spavaćice, za koje bi se moglo reći da su zaštitni odjevni komad ove modne kuće. Moguće je da je bio inspiriran i stilom Courtney Love koja se 1995. godine u sličnoj haljini pojavila na dodjeli Oscara. Njezina je koštala samo 2 dolara, ali "the morning after" look nije izostao, baš kao ni u ovoj kolekciji.

Dekonstrukcija odjevnih komada dodala im je buntovničku i nedovršenu notu, s druge strane, cijela kolekcija izgleda vrlo čisto i skladno. Costa je puno radio na krojevima kako bi ženska silueta izgledala savršeno u svili, pletivu pa čak i šljokicama. Koristio je element ispuhanih prsa koji smo već ranije viđali u modnoj kući Céline, ali to nije jedina stvar koju nam je ponudio. U kolekciji su se pored crne i bijele našli i cvjetni printovi na širokim hlačama s prorezima, laganim kombinezonima i dugim balonerima.

Dizajner je ovaj put pronašao uzbudljiv i nepredvidljiv način da spoji dva svijeta, a to su grunge i minimalizam 90-ih godina. S više od deset godina na čelu ove modne kuće impresivno je vidjeti da je hrabar riskirati. Ove sezone to se isplatilo.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više