Search

Carven, jesen/zima 2014./2015.

Carven, jesen/zima 2014./2015.

Carven djevojka ove sezone koketira s nadrealizmom


Image: Imaxtree

Guillaume Henry je u Parizu predstavio svoju novu kolekciju za Carven, a ovoga puta inspiraciju je pronašao u nadrealističnim kreacijama koje je dizajnirala Elsa Schiaparelli u suradnji sa svojim prijateljima umjetnicima

Jesenske kolekcije su uvijek suzdržanije i nisu ispunjene radošću življenja poput proljetnih, ali to ni ne čudi. Nijanse bordo boje, tamnoplave i crne prevladavale su na dugim suknjama i "utišale" svježinu voluminoznih kaputa jarkih boja kakve viđamo u trenutačnim proljetnim kolekcijama. Ovratnici su duži, ponegdje s krznom, u Carven slučaju leopardovim. No to ne znači da je mladenačka poletnost nestala.

Guillaume Henry se za sljedeću sezonu inspirirao stvaralaštvom Else Schiaparelli koja se proslavila svojim ekscentričnim komadima kreiranim u suradnji sa umjetnicima nadrealistima. Aplikacije motiva ruku, strelica te zanimljivi dadaistički kolaži mogli su se pronaći na haljinama i kaputima uz boje jastoga koje su oduševljavali Dalíja. Modeli su na prsima čvrsto držali male svilene torbice raznih uzoraka dok su ponosno koračale na visokim čizmama iznad koljena. Nekada su one bile kombinirane uz kratku haljinicu u stilu 60-ih, nekad uz kostimić, a nekad uz crnu bundu u žešćoj varijanti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više