Search

Carven, jesen/zima 2015.

Carven, jesen/zima 2015.

Nova era počinje


Konačno ćemo doznati kako su se Alexis Martial i Adrien Caillaudaud snašli na čelu kuće Carven i što su pripremili za jesen/zimu 2015.

Prisjetimo se, prekjučer smo doznali drugo ime novog modnog dvojca na čelu kuće Carven, točnije Alexis Martial, koji je prije samo nekoliko dana predstavio svoju posljednju kolekciju za kuću Iceberg, a danas je zajedno s Adrienom Caillaudaudom predstavio novu kolekciju za kuću Carven. Uzevši u obzir cijeli razvoj događaja vezan uz nove kreativne direktore mogli bismo ovu kolekciju smatrati prijelaznim razdobljem za ovu kuću. Međutim, prva jesensko-zimska kolekcija u svakom će slučaju biti polazišna točka nove etape u estetici francuske kuće Carven, za koju odsad više neće biti zaslužan Guillaume Henry. 

Sama revija bila je prilično mirna, modeli su prošetali jednu simpatičnu, nosivu i vrlo ženstvenu kolekciju. Sakoi i jakne od reljefnog žakarda, crvene uske hlače sparene s jarkim cvjetnim printom ili jednobojnim komadima od tvida, kratke suknje A kroja, košulje s nježnim, jedva primjetnim biljnim motivom, jednostavni puloveri i vezeni prsluci su kao stvoreni za kakvu studenticu ili djevojku koja je tek završila fakultet.

carven

Neočekivani trenutak revije, koji je sve pomalo iznenadio, bila je bogata dekoracija, element koji kuću Carven nije obilježavao ni tijekom vladavine Guillaumea Henryja, ali i bogata raznovrsnost u teksturama. Tako jedna suknja ili košulja može biti sačinjena od jednostavnog glatkog materijala kombiniranog sa slojevitim aplikacijama ili krupnim mrežastim materijalom koji komadima pridaju dozu barokne raskoši. A kako će se razvijati estetika kreativnog dvojca u kući Carven i hoće li se nastaviti u ovom tonu, preostaje nam pričekati do sljedeće sezone. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više