Search

Chanel, jesen/zima 2015.

Chanel, jesen/zima 2015.

Jeste li za piće?

BURO.


Image: Imaxtree

Chanel je "servirao" jednu pravu francusku kolekciju u insceniranom bistrou imena 'Brasserie Gabrielle', koji je bio smješten u Grand Palais u Parizu

Chanel zna kako zadovoljiti modne apetite svih štovatelja njihova dizajna, i to doslovce, jer je modna revija ove kuće bila "poslužena" u autentičnoj pariškoj taverni ‘Brasserie Gabrielle'. Scena je, naravno, bila razrađena do najsitnijih detalja, sve od leptir kravata i prsluka na konobarima koji su s puno pažnje usluživali posjetitelje, interijera napravljenog od crvene cedrovine i mesinga, do mozaika koji je krasio pod na ulazu bistroa koji je nosio amblemski logo Chanela. Sjedala su postavljena oko stolova pripremljenih za kakvu luksuznu večeru, a posjetiteljima su bili servirane razne delicije i osvježavajuća pića iz odlično opskrbljenog bara, koji je služio kao centralni dio cijele modne pozornice.

Živopisna taverna, klasične siluete, tkanine i profinjenost, kako se čini, ove sezone čeka nas jedan pravi francuski meni kakav može zakuhati samo Karl Lagerfeld. Pravi duh francuskog šarma jednostavno se nije mogao izbjeći, što je postalo kristalno jasno onog trenutka kada su ispred stolova počeli vrludati modeli predstavljajući kreacije koje su zračile iskonskim dizajnerskim DNK-om ove modne kuće. U kolekciji su prevladavale gotovo uniformirane kreacije, u kojima su se posebno isticale suknje skromne dužine tik iznad ili ispod koljena, upotpunjene klasičnom obućom u neutralnoj bež boji s prepoznatljivom crnom Chanel kockastom petom. Glavni potpis linije bio je, naravno, nezaobilazni tvid koji je na sebi nosio rešetkaste i geometrijske uzorke prošarane bogatim rasponom boja i njihovim varijacijama. Mekši i mladenačkiji naglasci došli su u obliku nježnih i lepršavih šifonskih haljina crne boje s delikatnim kopčanjem do struka. Mogli bismo reći, prava à la carte afera Karla Lagerfelda koji se ponovno potrudio pripremiti pravi spektakl i jednu vrlo ukusnu listu specijaliteta, modnih, naravno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više