Search

Chanel, proljeće/ljeto 2015.

Chanel, proljeće/ljeto 2015.

Modni protest


Image: Imaxtree

Karl Lagerfeld ovog je puta svoju je uobičajenu lokaciju pretvorio u Aveniju Chanel N°5 i organizirao pravi modni protest

Avenijom je prošetala vojska modela s protestnim parolama u rukama, a predvodila ih je Cara Delevingne megafonom od izvezene kože s Chanel logom. Među djevojkama koje su se borile za svoja prava našle su se Kendall Jenner, Joan Smalls, Edie Campbell, Gigi Hadid, Charlotte Free, Georgia May Jagger, Toni Garn, pa čak i Caroline de Maigret i Gisele Bündchen. Prve su redove opkolili svi čije ime nešto znači u modnoj industriji, od Anne Dello Russo od glave do pete u Chanelu, Anne Wintour, Alexe Chung, Poppy Delevingne, Laure Bailey, Caroline Sieber i drugih.

Chanel, proljeće/ljeto 2015. (фото 1)

Ovaj miran, ali vrlo glasan i žustar protest popratili su modeli s manifestima poput "Ladies First", "Be Different", "Free Freedom", "He For She", "Be Your Own Stylist", "Tweed Is Better Than Tweet" itd., koji su rangirali od isključivo modnih pa sve do društveno-popularnih. Kolekcija nije ništa manja upečatljiva od same revije. Djevojke su marširale u dječačkim odijelima od tvida, širokih nogavica i opuštenog kroja te komadima koji su bili ukrašeni jarkim nijansama žute, crvene, lila i pink, kao da su i sami postali plakati na koje se nanosila boja.

Chanel, proljeće/ljeto 2015. (фото 2)

Drugi dio kolekcije bio je smireniji, s nijansama maslinastozelene, plavo-sive, bijele, crne i tamnoplave. Linije su bile podjednako opuštene, izuzev nekoliko stogo krojenih kaputa i geometriziranih silueta. Osim tvida, Karl se posvetio i pletivu te udobnom kašmiru, a napravio je izlet i u kožu. Među brojnim kreacijama, isticali su se, kao i uvijek, odlični modni dodaci - zlatne sandale i oksfordice, bijele koledžice, šarene espadrile, torbice s parolama, torbe u obliku aktovki i mapa, mini torbice te ogrlice i narukvice s dodatkom nezaobilaznih bisera.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više