Search

Chloé, jesen/zima 2015.

Chloé, jesen/zima 2015.

Romantični val se nastavlja


Image: Imaxtree

Kuća Chloé nastavlja opći trend i donosi boemski duh 70-ih pa smo ponovno imali prilike vidjeti 'patchwork' haljine, romantične košulje i ležerne prsluke

Predstavljanje jesensko-zimske kolekcije kuće Chloé prikladno se odvila na Međunarodni dan žena, budući da je kreativna direktorica Clare Waight Keller na taj povijesno važan dan predstavila prekrasan romantičan, ali zreo dizajn u potpunosti vjeran Chloé estetici koja je oduvijek ženu promatrala kroz prizmu romantike, ali i ženske snage.

Ostavši na dobro utabanom putu estetike 70-ih, kolekcija je ipak na tom putu ostavila i neki svoj trag. Boemski ležerni krojevi, lepršave dugačke haljine prošetale su pistom u nježnim bojama marelice i tamne šljive, fino isprepleteni izvezeni motivi od sitnih niti metalik odsjaja na delikatnoj svili i šifonu. Cijela kombinacija naglašena je tankim elegantnim šalom koji je vezan oko vrata koji cijelom dužinom pada preko košulja sparenih s prslucima i dugačkih kaputa. 

Chloé kombinezoni sadržavali su u sebi i ponešto obilježja muških krojeva; maestralna izvedba kojom se ovaj brend može uistinu pohvaliti. Tanko remenje koje je ležerno obavijalo struk modela, niz odličnih hlača strožeg kroja izrađenih od raznih materijala također su pridonijeli prizvuku moćne i snažne žene koja se ne boji odjenuti ni "muške" komade. Kolekcija je obilovala kombinacijom tvida i crne vune, pa smo vidjeli krasne kapute, plašteve i pončo jakne upravo dizajnirane u spomenutim materijalima. 

Modeli su na nogama nosili čizme i ništa drugo. Bilo ih je u smeđim tonovima, na vezanje visine do koljena, upravo u skladu s duhom 70-ih i studentskih chicom tog doba.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više