Search

Christopher Kane, jesen/zima 2015.

Christopher Kane, jesen/zima 2015.

Senzualnost baršuna i čipke


Image: Imaxtree

Christopher Kane svoju je posljednju kolekciju posvetio majci koja je preminula samo nekoliko dana prije revije. Svjedočimo prigušenom seksepilu isprepletenom baršunom i čipkom

Nova kolekcija Christophera Kanea predstavljena je bez pompe, fanfara i cijele buke karakteristične za Tjedne mode, već je fokus ostao na samoj kolekciji, koju je dizajner posvetio svojoj majci, koja ga je zauvijek napustila samo nekoliko dana prije održavanja revije, ali i svojoj najvećoj potpori, sestri Tammy. 

Revija je započela "mirnijim" komadima: sakoima i odijelima začinjenima crvenim i plavim siluetama u profilu, jednostavno ali vrlo efektno. Zatim se kolekcija postupno pretvarala u seriju haljina i suknji koje su isti motiv uzdigle na novu razinu. Baršunaste siluete kombinirane su u istoj paleti boja, međutim, na ovoj razini činile su lagani most prema sljedećoj fazi kolekcije, koja je, pak, poprimala druge oblike i ekspresiju. 

Središnju točku kolekcije Kane je bazirao na motivima crteža i skica kojima se zabavljao u svom londonskom studiju. Ti su crteži i skice poslužili kao vodeća linija inspiracije za dekoraciju komada: "Sve što radim u osnovi proizlazi iz mojih crteža i, naposljetku, održava moje trenutne osjećaje. Želio sam u kolekciju unijeti osjećaj zavodljivosti i senzualnosti, određenu dozu seksepila lišenu groteske", izjavio je dizajner. 

Baršun i zavodljiva čipka isticale su se kao glavni materijali korišteni u kolekciji, koja je uistinu donijela notu senzualnosti, pomalo utišanu i oplemenjenu umjetničkim šarmom.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više