Search

Christopher Kane novom kolekcijom proslavio 10 godina rada u modi

Christopher Kane novom kolekcijom proslavio 10 godina rada u modi

Tjedan mode u Londonu


Image: Imaxtree

Jučer je u londonskom muzeju Tate novu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. predstavio i talentirani Christopher Kane

Kane je jedan od najtalentiranijih dizajnera u modnoj industriji i definitivno ne dobiva dovoljno pažnje koju itekako zaslužuje. On ne kopira Vetements i Gucci kao veliki dio drugih dizajnera koji se boje da nisu dovoljno trendi ili mladenački, ne pokorava se trendovima i ne mari za celebrityje. I takva mu je nova kolekcija kojom je proslavio 10 godina rada u industriji - inovativna i odvažna.

Prikazao je sjajne haljine od tankih prozirnih tkanina čije je krojeve "iscrtao" crnim kosim trakama, baš kao i stilizirano cvijeće koje je izgledalo poput crteža aplicirano na suknje, haljine i kapute od krzna. Zatim su tu bili neobični komadi od metaliziranog pletiva u tamnoplavoj, narančastoj, zelenoj i zlatnoj boji kombinirani s transparentnim komadima s tigrastim uzorcima. Bilo je tu i printeva na kvadratnim komadima tkanine prišivenim za haljine na samo jednom dijelu, zbog čega su s njih visili poput izrezane stranice iz novina ili časopisa. Kako se kolekcija razvijala na pistu su stigli i komadi sastavljeni od krojnih dijelova spajanjem metalnih ringova bez šivanja, a onda i reference na biblijske motive u printu ili pletivu u obliku biblijskih likova kao što je primjerice sveti Kristofor. I ako se odmaknemo i pogledamo kolekciju u cijelosti vidjet ćemo kako je ova kolekcija zapravo reinterpretacija dosadašnjih Kaneovih kolekcija. Ima li boljeg načina za proslaviti 10. rođendan svog brenda?

Uz takvu sjajnu kolekciju teško je povjerovati da je najviše pažnje ipak privukla obuća. Naime, Christopher Kane je svoje modele obuo u "kroksice". Da, dobro ste pročitali, onu ružnu gumenu obuću koju nose turisti pod izgovorom da je udobna za hodanje. Kane im je pristupio na malo drugačiji način. Obojio ih je u mramorni uzorak u nježno ljubičastoj, plavoj, maslinastoj i narančastoj boji, ukrasivši ih dragim kamenjem. Dakako, već u trenutku revije, a onda i tijekom čitavog današnjeg dana Instagram "gori" od fotografija njegovih "kroksica" i dok se naša sredina nad njima možda zgraža, ja već mogu zamisliti Susie Lau kako u Kaneovim "kroksicama" juri kroz London, i sigurna sam da neće biti jedina. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više