Search

Christopher Kane, proljeće/ljeto 2016.

Christopher Kane, proljeće/ljeto 2016.

Jer se bojom izražavaju emocije


Image: buro247.ru

Kada Christopher Kane uzme kist i paletu u ruke, eksplozija boja i energije je zagarantirana

Prometna nesreća kao metafora. Tako je rekao Kane, jer je netom prije prikazivanja kolekcije dizajnerova majka preminula. Čime je bio, logično, pogođen, ali isto tako dobio motivaciju za kreiranje umjetničkog djela i to doslovno. Translatiranje kolaža na odjeću, razdvajanje i ponovno spajanje tkanine subliminalna su poruka dizajnerovih emocija koje je proživljavao posljednjih mjeseci. No, nije prisutan nikakav tugaljiv darkerski ugođaj jer radi se o Kaneu, kralju printa i žarkih boja. Tu se našla neonska čipka, PVC detalji, spajanje plastičnih žica u konkretan nakit i odjeće koja glumi slikarsko platno. Na njega je boja doslovno bačena.

Osim obojene čipke i plastičnog materijala u kolekciju je ubačena i pletenina s prošivima koji glume škrabotine i crtkarije formula. Kao suprotnost artističkom izričaju uvedena je koža pitona oker boje koja se sjajno spojila s pletivom. Oštre konture i stroge linije narušene su dodavanjem resica koje stvaraju mekoću, dok je fluidnost svile prekinuta aplikacijama kolaža živih boja.

Sigurni smo kako će trendseterice poput Alexe Chung i Poppy Delevingne sjajno isfurati dvije kolaž haljine koje su zatvorile revije, i jedva ih čekamo vidjeti!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više