Search

Christy Turlington prvi put na pisti nakon više od dvadeset godina

Christy Turlington prvi put na pisti nakon više od dvadeset godina

Zatvorila reviju Marca Jacobsa

Tekst: BURO.

Image: imaxtree

U duhu povratka 90-ih i svega što je tada bilo "in" na pisti smo vidjeli neke od najpoznatijih supermodela tog razdoblja. Tako je Donatella Versace prije godinu dana vratila glamur Giannijevih revija s velikim defileom na njenoj milanskoj reviji u kojem su sudjelovale Cindy Crawford, Naomi Campbell, Carla Bruni i Helena Christensen. Jedina originalna članica postave supermodela 90-ih koja se nije šetala pistom od 90-ih je Christy Turlington. Iako su je mnogi brendovi zvali i predlagali joj povratak Turlington je uvijek odbijala, točnije sve do sinoć kada je zatvorila spektakularnu reviju Marca Jacobsa. Moramo napomenuti da je Christy Turlington bila zlatna koka modne industrije i unatoč kameleonskoj ljepoti Linde Evangeliste, seksepilu Helene Christensen i komercijalnom izgledu Cindy Crawford, upravo je Christy bila najplaćenija u najutjecajnija manekenka 90-ih. U posljednjih dvadesetak godina nije izostajala iz magazina i nekih ekskluzivnijih kampanja, ali je pistu zaobilazila u širokom luku.

christy

Njena pojava je elegantno zaokružila divnu kolekciju Marca Jacobsa koja je imala sve elemente couturea. Jacobs danas stvara kao da ga boli briga za prodajne rezultate i zato si dozvoljava sve ono što drugi dizajneri ne mogu. New York je izuzetno komercijalno orijentiran i sve viđene kolekcije su nosive i praktične bez previše kreativnosti kakvu očekujemo od dizajnerskih kuća. Jacobs je tu pariški primjer koji se ističe kao netko tko je u životu već odradio sve nosive i komercijalne kolekcije. Ne zaboravite da je Jacobs godinama bio kreativni direktor Louis Vuittona i da je na toj poziciji bio jako progresivan. Sve suradnje koje je ostvario s umjetnicima i način na koji je razmišljao su utabali put za sve ovo čemu svjedočimo danas.

Jacobs je u kolekciji stavio naglasak na voluminoznost koja je i dalje izgledala jako elegantno i moderno. Primjerice, raskošni kaputi u narančastoj i mint zelenoj su nešto što možemo zamisliti na chic ženama u kombinaciji s trapericama i tenisicama. Duga pelerina s leopard printom koja je bila jedan od otvornih lookova izgledala je kao klasik za sva vremena u kombinaciji sa svilenom cvjetnom košuljom i širokim hlačama s prugicama. Ne možemo ne spomenuti žutu toaletu od PVC-a koji je zanimljiv odabir za ovakve kreacije, a već smo ga vidjeli ove sezone u couture kolekciji kuće Givenchy. Bilo bi lijepo da Jacobs ima vremena i sredstava za neku pravu couture kolekciju. Vidljivo je da u naponu snage za nešto takvo, samo je pitanje hoće li se ohrabriti i može li mu netko dati potrebnu financijsku injekciju za tu ekstravaganciju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više