Search

Clare Waight Keller je nova kreativna direktorica kuće Givenchy!

Clare Waight Keller je nova kreativna direktorica kuće Givenchy!

Potvrđeno je


Image: Buro247hr arhiva

Iz Givenchyja je danas stigla vijest da će Riccarda Tiscija na mjestu kreativnog direktora brenda zamijeniti Clare Waight Keller koja je ove godine napustila istu poziciju u kući Chloé

Waight Keller će svoju prvu kolekciju za Givenchy prikazati u listopadu na Tjednu mode u Parizu. "Ona ima tu mogućnost kršenja pravila bez pretjerane pompe ili revolucije," rekao je izvršni direktor Givenchyja, Philippe Fortunato za WWD. "Njezin fokusirani pristup će pomoći brendu da nastavi ono što smo njegovali do sada, ali na jednoj novoj razini."

Bivša dizajnerica kuće Chloé koju je napustila nakon šest godina je prva žena na čelu kuće Givenchy u povijesti, a dolazi u savršeno vrijeme budući da Givenchy ove godine slavi 65. godišnjicu.

Riccardo Tisci kojeg je naslijedila u toj je kući sjedio 12 godina i neće biti lako ispuniti njegove cipele, no Waight Keller je odlučna dizajnerica koja je kuću Chloé preokrenula naglavačke i pretvorila u jedan od vodećih svjetskih brendova, ako ništa drugo onda kad su torbice i cipele u pitanju. Bit će zanimljivo gledati što će učiniti na čelu Givenchyja, a posebno je zanimljivo po prvi puta vidjeti ženu na čelu te dugovječne modne kuće.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više