Search

Clare Waight Keller više nije kreativna direktorica kuće Givenchy!

Clare Waight Keller više nije kreativna direktorica kuće Givenchy!

Tekst: D.D.


Image: BURO.

Iako je svoj pečat nesumnjivo ostavila u francuskoj kući Chloé, čini se da joj isto nije uspjelo u modnoj instituciji zvanoj Givenchy - na svojem je Instagram profilu dizajnerica Clare Waight Keller objavila kako nakon tri godine napušta kreativno čelo tog brenda. Vijest je to koja nije odjeknula poput bombe u svijetu mode jer kolekcije Waight Keller, izuzev onih haute couture, i nisu postigle nekakav veliki uspjeh  te u posljednje vrijeme izazivaju mlake reakcije publike i kritike.

Clare Waight Keller više nije kreativna direktorica kuće Givenchy! (фото 1)

No, to ne umanjuje njezinu veoma uspješnu karijeru - kao prva žena na čelu francuske mode kuće imala je čast za vjenčanje odjenuti Meghan, vojvotkinju od Sussexa, što je pokrenulo spominjanje brenda Givenchy na društvenim mrežama u enormnim količinama. Njezine haute couture kreacije također su izazivale uzdahe, međutim što se tiče ready-to-wear dijela Waight Keller nije uspjela polučiti uspjeh kakav je prethodno imala u kući Chloé ili, pak, onaj zvjezdani status koji je uživao njezin prethodnik u Givenchyju, Riccardo Tisci.

Clare Waight Keller više nije kreativna direktorica kuće Givenchy! (фото 2)

Komercijalni uspjeh koji je osigurao njezin prethodnik sigurno nije bio lako dostižan, ali se nije činio ni težak zadatak za ženu koja je zaslužna za neke od najpopularnijih cipela i torbica s potpisom brenda Chloe. Upravo zbog toga što joj brojke prodaje nisu išle u prilog, čelnici modnog konglomerata LVMH, u čijem je vlasništvu francuska kuća, odlučili su ne produžiti ugovor britanskoj dizajnerici. Waight Keller je u svojoj Instagram objavi naglasila kako joj je kreiranje haute couturea za Givenchy bio jedan od highlighta karijere, tako da se nadamo da će naći svoje mjesto pod suncem u nekoj modnoj kući u kojoj će si moći dati još više oduška. A tko će je zamijeniti? Još nema službenih podataka iz brenda Givenchy, međutim šuškanja su već počela - kao jedan od kandidata spominje se Matthew Williams, vlasnik brenda Alyx koji je u profesionalnoj karijeri surađivao s dizajnerom Alexanderom McQueenom, kao i glazbenicima Kanyeom Westom i Lady Gagom, dok mu je jedan od posljednjih poslova bio kreiranje asesoara za kolekciju Dior Men, pod kreativnom palicom Kima Jonesa. Nama se taj CV čini impresivnim, a razmišljaju li isto čelnici LVMH-a, saznat ćemo uskoro.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više