Search

Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more

Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more

Ljepotom veličanstvenih kreacija u borbu protiv korona krize

Tekst: D.D.

Model: Claudia A. (Talia Model)
Hair: Katica Topčić (Kevin Murphy)
Make-up: Tena Bašić
Image: Matkovic x Vild

Kada je mačak  šarmantno doviknuo Alisi "Svi smo ovdje ludi", pokušavajući joj objasniti kako izgleda svakodnevica ljudi u Zemlji čudesa u koju se spustila ušavši u zečju rupu, stvoren je citat za povijest koji se i dan danas izgovara. Naime, u svega nekoliko riječi autor Lewis Carroll objasnio je kako je posve normalno, čak i uobičajeno, biti pomaknut, šašav i drugačiji kako bi opstao u prečesto dosadnom i okrutnome svijetu.

Kako se povijest stalno ponavlja, tako i ove godine svjedočimo nevjerojatnom razvoju događaja na svjetskoj razini, uzrokovanog koronavirusom koji je promijenio naš svijet i pritom najjače udarao na industriju luksuza, mode i ljepote.

Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more (фото 1)

Sve ono što smo do jučer smatrali očekivanim, ono u čemu smo gotovo uživali bez razmišljanja, sada je poljuljano i dovedeno u pitanje. Kako bi odgovorile na teška pitanja, tamne misli i osjećaj nemoći koji vlada u industriji luksuza, dizajnerice modnog dvojca Boudoir – Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević, odlučile su predstaviti novu capsule kolekciju couture mode naziva "Prkosne haljine" i pritom su osmislile vizualno atraktivne kreacije koje najbolje sumiraju upravo citat iz Carolovog djela. Raskošni printevi na maksi kreacijama kao da govore o nekom drugom, sretnijem i opuštenijem životu, pomaknutom i ekscentričnom, a opet dovoljno ljupkom i ženstvenom. Prkos izazovnim vremenima.

Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more (фото 2)
Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more (фото 3)

Najnovije Boudoir kreacije u kampanji su ovjekovječili Franjo Matković i Senj Vild, a dugačke haljine prepune volumena i valova, koje s pokretom otkrivaju svoju stvarnu ljepotu i neodoljivost, preuzele su glavne uloge. Romantična, ženstvena moda s natruhama nešto prigušenijeg, smirenijeg senzibiliteta, obojena je neočekivanim koloritom koji oduzima dah.

Couture kreacije kao iz Alisine Zemlje Čudesa odgovor su hrvatskog brenda Boudoir na crne misli koje nas more (фото 4)

Ovim je kreacijama teško reći "ne" iz više razloga – nosivi komadi pravi su statement kojima trendovi ne mogu ništa, koji postoje kako bi grlili žensku figuru i dali joj onaj "we are all mad here" potpis. Dizajnerice ne odustaju od svoje jedinstvene estetike, produkcije unikatnih, gotovo couture komada, i to je ono čarobno. Moda živi, u svojem svemiru, baš kako to i priliči. Više informacija o kreacijama možete pronaći na službenoj stranici brenda.

više