Search

Cruise kolekcija kuće Dior 2016.

Cruise kolekcija kuće Dior 2016.

U Bubble Palaceu Pierrea Cardina


Image: buro247.ru

Raf Simons je, baš poput svojih kolega Karla Lagerfelda i Nicolasa Ghesquièrea, za predstavljanje svoje cruise kolekcije odabrao neobično futurističko zdanje, i to zanimljivu palaču Bubble Pierrea Cardina na francuskoj rivijeri

Nova revija Rafa Simonsa na mjestu kreativnog direktora kuće Dior, za razliku od prethodnih neumjerenih i prilično upadljivih kolekcija, izvedena je u prilično mirnoj i suptilnijoj varijanti, što je odlična formula s praktične, odnosno, ekonomske strane jer malo kome se neće svidjeti nosiva, mirna, neekstravagantna kolekcija. Nakon kozmički inspirirane, pomalo kontroverzne pre-fall kolekcije za 2015., u kojoj smo vidjeli uske kombinezone u stilu kuće Pucci, šljokičaste svjetleće suknje, i "životinjski primitivne" jesensko-zimske, ova cruise kolekcija djeluje sasvim svježe i poletno. 

Raf Simons je odbacio uske krojeve i bujne lepršave suknje u tradicionalnom Dior "new look" stilu i približio se realnosti i svakodnevnim modnim potrebama. 

Mini haljine, midi haljine, bluze, suknje, i topovi izgledaju potpuno dostupno, pa čak i kad je riječ o ljubiteljicama koje su izgledom i proporcijama prilično udaljene od onih manekenskih.

Dodatnu opuštenost kolekciji pruža obuća koju Raf Simons kombinira s kreacijama. Zaboravite na visoke sado-mazo čizme od lateksa, za kojima su poludjele žene diljem svijeta, odsad su u trendu gležnjače na špic i visoku petu s puno remenčića ili, pak, jednostavne minimalističke japanke koje možete kombinirati s crnim poslovnim kostimima kako biste svojem strogom poslovnom looku podarili notu opuštenosti i ležernosti koja mu je prijeko potrebna. 

Iz cijele se kolekcije, ipak, najviše ističu topovi i haljine izvezene od metalnih niti u horizontalnim linijama, kao serija nanizanih horizonata jedan na drugome. Puderasto plava i mekane bijele utopile su se u brončane bež nijanse nalik na pješčana prostranstva, ali našlo se tu i nešto žutih, zelenkastih i ružičastih tonova koji su služili kao akcentna boja u nepravilnim geometrijskim uzorcima – paleta boja savršeno se stopila s pogledom koji se pružao iz futurističke palače u boji terracotte s otvorima u oblika mjehurića.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više