Search

Čudesni svijet fantazije Juraja Zigmana

Čudesni svijet fantazije Juraja Zigmana

Kampanja inspirirana manga crtićima i estetikom dalekog istoka

BURO.

Image: Mladen šarić

Prva suradnja dvaju modnih profesionalca donosi pravo malo remek-djelo u obliku spektakularne, skoro stripovske kampanje zadnje Zigmanove kolekcije

Nakon što je posljednja Zigmanova kolekcija krajem prosinca 2014. godine prikazana pred odabranom publikom u kinu Europa, ona sada dobiva i svoje drugo "lice". Prva suradnja domaćeg dizajnera Juraja Zigmana te domaćeg modnog fotografa Mladena Šarića nije mogla proći drugačije nego odlično. Čak četiri domaća supermodela, vrhunska ekipa suradnika i dvadeset sati snimanja, rezultirali su uzbudljivom akcijskom kampanjom, inspiriranom manga crtićima i estetikom dalekog Istoka. Zigmanove fashion ratnice bore se međusobno, računajući na čudesne moći svojih Zigman haljina, korzeta, kaputa i modnih dodataka. 

Čudesni svijet fantazije Juraja Zigmana (фото 1)

Priču kolekcije započeo je od tradicionalnog Japana u obliku dekonstrukcije kimona pa sve do Sailor Moona, lika iz Anime koji predstavlja snažnu ženu, ženu koja posjeduje snagu, a izgledom je krhka i ženstvena. "Ova kolekcija posveta je likovima iz imaginarnog svijeta, Anime i Manga. To je moda bez pravila i bez potrebe da bude samo funkcionalna i stvarna. Nakon što smo predstavili kolekciju u prosincu na izvrsnom jutarnjem showu, logičan slijed je bio snimiti kampanju. Ovo je prva suradnja Mladena Šarića i mene i rezultat je stvarno zapanjujuć. Dugo smo snimali, cijela je ekipa bila izvrsna i usudim se reći da smo stvorili jedno pravo remek-djelo", objasnio je Juraj Zigman.

Čudesni svijet fantazije Juraja Zigmana (фото 2)

Organizaciju snimanja potpisuje Viktor Drago. Za kosu supermodela u kampanji pobrinula se Milena Maršić, a za make-up Tena Bašić. Postprodukcija ove neobične modne priče nastaje u režiji Mladena Šarića.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više