Search

Cvijeće i krzno u čarobnom lookbooku kuće Oscar de la Renta

Cvijeće i krzno u čarobnom lookbooku kuće Oscar de la Renta

Predjesenska kolekcija 2016.


Image: buro247.ru

Kreativni direktor kuće, Peter Copping, u novoj predjesenskoj kolekciji za 2016. provukao je najženstvenije note u obliku floralnog uzorka, nijansi crvene, crne i prigušene ružičaste te slojevima svile

Svojih godinu dana na mjestu kreativnog direktora kuće Oscar de la Renta Peter Copping proslavio je jednom vrlo prikladnom, rekli bismo, slavljeničkom kolekcijom. U svom se radu od samog početka oslanjao na naslijeđe velikog de la Rente i nastavljao njegov niz prekrasnih večernjih haljina, suknji koje se šire u trapez, ženskih kostima kakvih se ne bi posramila nijedna pr(a)va dama svijeta, međutim, u estetiku kuće uvijek je pomalo utiskivao i vlastiti dizajnerski pečat.

Nova kolekcija inspirirana je, prema Coppingovu mišljenju, najvećim dama moderne povijesti – Madonnom, Marilyn Monroe i Grace Kelly. I iako u kolekciji nismo prepoznali buntovničke elemente najveće pop pjevačice 20. stoljeća, elegancija Grace Kelly itekako je prisutna – u siluetama, svilenim bluzama, pencil suknjama, floralnim aplikacijama i prekrasnoj pastelno ružičastoj večernjoj haljini u kojoj svila susreće čipku.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više