Search

Dekonstrukcija sportske odjeće u novoj kolekciji Alexandera Wanga

Dekonstrukcija sportske odjeće u novoj kolekciji Alexandera Wanga

Tjedan mode u New Yorku


Image: buro247ru

Od svojih početaka na njujorškom Tjednu mode, mladi dizajner Alexander Wang poznat je po istraživanju sportske odjeće i uklapanju njenih elemenata u svoje ready-to-wear kolekcije

S obzirom na to da je takav način razmišljanja o odjeći ove sezone i vrlo trendi, Wang je imao još jedan razlog više zašto ući još dublje u problem. Kolekcija za proljeće i ljeto 2017. koju je prikazao prije svega nekoliko sati u New Yorku bazirana je na dekonstrukciji sportske odjeće u svakom pogledu. Dizajner je spojio krojeve kupaćeg kostima i sportskog grudnjaka i prenamijenio ih u minijaturne topove na vezanje izrađene od popelina koji se obično koristi za izradu košulja. Isto je učinio s kratkim sportskim hlačicama koje su izrađene od iste tkanine u bijeloj s tankim prugicama u nježno plavoj, podsjećale na muške pidžame. Prenamijenio je i ronilačka odijela zadržavši čvrsti neopren od kojeg su ona obično izrađena u tamnoj boji razbijenoj koncem u jarko crvenoj, žutoj ili plavoj, no pretvorio ih je u pripijene haljine sa seksipilnim izrezima u kojima već vidimo Karlie Kloss na idućoj Met Gali. Sa seksipilom je nastavio koketirati dodavajući na odjevne predmet rub od čipke, tigraste uzorke i umjetnu kožu što je u usporedbi s ostatkom kolekcije izgledalo poprilično loše. 
Wang je, kao i veliki dio dizajnera ove sezone, imao i svoj "Vetements moment" pa je u kolekciji predstavio i nekoliko trenirki s printevima i par modela od poderanog trapera. No, i čitava je kolekcija imala taj prizvuk kaosa koji je Vetements nametnuo modnoj sceni. Od čak 62 modela koje je Wang poslao na pistu nijedan nije izazvao uzdahe ni divljenje detaljima, kvalitetnoj izradi ili konstrukciji. Toga više nema - naglasak je na atmosferi na reviji, činjenici da u prvom redu sjede svi od Kardashiana do Ninje iz Die Antwoorda i cool vibri koju šalju mladi modeli dok šeću pistom i dijele svoje fotografije na društvenim mrežama. Vogueova Nicole Phelps u svojoj je recenziji napisala kako ljudi iznad 35 godina u Wangovoj novoj kolekciji nemaju što tražiti, ali, da citiram, "klinci će ovo obožavati".
Revija je završena defileom za koji su se modeli presvukli u crne trenirke iz Wangove kolekcije za adidas koja je tim putem prvi put i predstavljena. Sastoji se od klasične sportske odjeće na koju je Wang dodao logo brenda okrenuvši ga naopako što je, ako mene pitate, srž onoga što se upravo događa u čitavom svijetu mode. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više