Search

Delpozo, jesen/zima 2015.

Delpozo, jesen/zima 2015.

Umjetnost kao inspiracija

Image: Imaxtree

Španjolac Josep Font dizajner je s estetikom koja slovi za jednu od najvedrijih u modnom svijetu, što je jučerašnja revija još jednom potvrdila. Međutim, njegove kolekcije mnogo su složenije nego što se na prvi pogled čini...

Josep Font nerijetko svoju inspiraciju traži u svijetu umjetnosti, ali rijetko su to djela najvećih i najpoznatijih umjetnika. Prošle sezone inspirirao se radom njemačkog umjetnika Josefa Albersa, a ovaj se put u kolekciji osjeća pečat čak dvojice. Upečatljive boje i kompleksne forme vode nas u svijet australskog umjetnika Rhysa Leeja i ruskog Andreja Remneva, pa tako vedrinu i dječju razigranost dizajner može zahvaliti slikama Australca. Dok kod ostalih dizajnera prevladava tamni kolorit i punoća boje koja nije neočekivana za jesensku paletu, Font se istaknuo kreacijama u neonsko ružičastim, limun žutim i plavim bojama.

S druge strane, poneke minimalističke siluete u skladu su s estetikom ruskog umjetnika Andrej Remneva, koji je još jedan umjetnik čiji su radovi ostavili trag na Josepa Fonta. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više