Search

Derek Lam, jesen/zima 2015.

Derek Lam, jesen/zima 2015.

Kolekcija inspirirana stvarnim ženama New Yorka


Image: imaxtree

Derek Lam ove sezone odaje počast junakinjama filmova Woodyja Allena, točnije pravim Njujorčankama, te donosi suvremenu interpretaciju američkog stila začinjenu duhom 70-ih

Američki dizajner Derek Lam ima sjajan osjećaj za boje i odabirom atraktivnih nijansi uspijeva jednostavnim siluetama podariti novu i jarku živost, iako gotovo nikad koristi kričave tonove. Za ovu jesen dizajner je odabrao prirodne zemljane tonove, među kojima se ističe prigušeno narančasta i nježna bež, ali pronaći ćete ovdje i morske boje, tamnoplavu i akvamarin. Ove dvije skupine boja dizajner predlaže nositi samostalno, ali i u kombinaciji. 

Lam je inspiraciju za svoju posljednju kolekciju pronašao u ženama New Yorka, u koju je ugradio duh 1970-ih. Dizajner je izjavio kako su ga inspirirale "stvarne žene New Yorka, posebice Mia Farrow, Diane West i sve one žene koje voli Woody Allen", a u kolekciji je teško ne zamijetiti suvremenu interpretaciju Annie Hall.

Krojevi donose opuštene komade sa sportskim prizvukom. Kombinacije u nekoliko slojeva, predimenzionirani džepovi, kontrastirani šavovi, hlače koje podsjećaju na pidžame, ženstveni kostimi i sjajni baloneri. Prilikom kreiranja kolekcije Lam je imao na umu želje i potrebe stvarnih žena pa se vodio pitanjem kako se žene uistinu koriste modom i pokušao svojom kolekcijom ponuditi odgovor.

Naizgled jednostavne kombinacije sa sobom donose eleganciju, a predstavljeni klasični komadi dobivaju na modernosti. Suknje i hlače s izraženim rubovima, jakne sa širokim ovratnicima, otvorena leđa, dugački slojeviti prsluci - neki su od elemenata koji unose dozu chica. Na kraju, mogli bismo zaključiti da cijelu Lamovu kolekciju obilježavaju upečatljivi ovratnici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više