Search

Diesel Black Gold, proljeće/ljeto 2016.

Diesel Black Gold, proljeće/ljeto 2016.

Rock princeza

Image: imaxtree

Sve ljubiteljice crne i bijele boje, moćnih kožnih komada, asimetričnih krojeva i rock estetike trebale bi obratiti pažnju na to kako je kuća Diesel Black Gold zamislila proljeće 2016. godine...

U novoj proljetnoj kolekciji brenda Diesel Black Gold dizajner Andreas Melbostad zamislio je Diesel djevojku koja iz ormara svog dečka uzima bijelu košulju i nosi je kao haljinu i preko nje još nabaci neku cool jaknu. Tako su pistom prošetali modeli koji su savršeno iznijeli tu neopterećenost i buntovnički duh djevojke koja s lakoćom nosi "muške" komade. Melbostad je pokazao i da odlično barata asimetričnim dizajnom koji izvodi u interesantnim geometrijskim uzorcima koristeći se tehnikom vezenja, a sve naglašava dramatičnom crnom i prozračnom bijelom akromatikom. 

Kolekcijom sasvim nepretenciozno dominira rodna ambivalentnost koja ovdje nije u službi nekog modnog protesta, već predstavlja multifunkcionalnost pojedinog komada, tj. vrlo jasno predočuje mogućnosti kombiniranja tipično "ženskih" ili tipično "muških" odjevnih komada. Tako cijela kolekcija, neovisno o kombinaciji tekstura i tehnika, djeluje vrlo nosivo – od lateks hlača do kožnih kombinezona i topova. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više