Search

Balenciaga, Dior ili razbijanje mita o francuskom chicu

Balenciaga, Dior ili razbijanje mita o francuskom chicu

Kako je bilo na Tjednu muške mode u Parizu?


Image: Imaxtree,
Justin O'Shea Instagram

Tjedan muške mode u Parizu donio je niz novotarija koje su razveselile sve posjetitelje kao i kritiku, a mi smo napravili presjek najzanimljivijih revija koje su nam pokazale što francuski chic znači kad je muška moda u pitanju

Tjedan muške mode u Parizu završio je jučer, a tijekom njegovog trajanja najviše se pričalo o kolekciji kuće Balenciaga, kao i o novom brendu Justina O'Shee koji je pokrenuo nakon neslavnog završetka u kući Brioni. U nastavku otkrijte njihove kolekcije kao i druge kolekcije koje su nas oduševile.

Louis Vuitton želi da nosite biciklističke hlačice

Nakon sjajne kolekcije koju su prošle sezone prikazali u suradnji sa Supremeom, od Louisa Vuittona se puno očekivalo. Njihov kreativni direktor muške linije, Kim Jones, ove je sezone surađivao s Drakeom koji je napravio soundtrack za reviju te s Naomi Campbell koja je nosila komade iz kolekcije u prvom redu. Ovu novu kolekciju obilježio je havajski print kao i siluete koje obilježavaju odijevanje turista na pretrpanim obalama turističkih gradova. Kratke hlačice, ribarski šeširi, natikače i čarape. Jones je dinamiku dobio kombiniranjem tkanina među kojima su one šuškave, kožne, zatim popelin i neopren koji direktno vežemo uz ronilačka odijela. Bilo je onda tu i biciklističkih hlačica, vjetrovki i puno torbica koje se mogu nositi oko struka ili preko ramena - sve što vam treba za aktivan odmor uz more. Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji.

Demna Gvasalia opravdao pokretanje muške linije kuće Balenciaga

Gvasalia je ovom kolekcijom nadmašio sam sebe i mnogi govore da je ovo bila najbolja kolekcija na cijelom Tjednu muške mode u Parizu. Pistom su hodali muškarci svih dobi i rasa, tinejdžeri i djeca. I Gvasalia je imao havajski print, ali i puno jarkih boja, kombiniranje i do tri tkanine na jednim trapericama i vjetrovke i kabanice, ponovno sve što jednom turistu može zatrebati na putu. No, Gvasalia je kroz kolekciju provukao i svoje sakoe širokih ramena, košulje ispunjene Balenciaga logom, njegovi su modeli pistom gurali bicikle, nosili su cekere kao i kožne vrećice (da, vrećice!) i ponosno pokazivali natpise na prsima na kojima je pisalo "Europa!" ili "The Power of Dreams". Sve je to Gvasalia adresirao kao poruku optimizma koji donosi budućnost. "To je san od dobrim stvarim i miru. Za mene djeca predstavljaju nadu," rekao je za Vogue. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.

Uvijek sjajan Kriss Van Asche za Dior

Nova kolekcija Dior Homme donijela je mladenački duh koji nisu nosili samo mladi modeli već i snažna odjeća. Kriss Van Asche je predstavio kolekciju u kojoj su se izmjenjivale samo bijela, crna i crvena i tako je dopustio da taj duh mladosti izađe na površinu kroz krojeve i izbor odjevnih predmeta. To su prvenstveno kratke hlačice koje su i dan danas, koliko god je to nevjerojatno, kontroverzno i muškarci ih ne nose na posao ili na formalne prigode dok žene nesmetano nose kratku odjeću. Potom su to prsluci, bomber jakne, oslikane košulje, logo na šalovima, rukavima sakoa i majicama kao i vidljivi šavovi na klasičnom odijelu koji mu daju svjež izgled. U galeriji pogledajte kako izgleda kolekcija.

Justin O'Shea pokušava obraniti obraz novim brendom

Nakon što je nakon svega šest mjeseci dobio otkaz na mjestu kreativnog direktora u kući Brioni, Justin O'Shea se vratio s vlastitim brendom kojeg je nazvao SSS World Corp. Prva kolekcija koju je prikazao na Tjednu mode u Parizu pokazala nam je da O'Shea razumije da je popularan zbog vlastitog imidža i stila pa je (slično kao i Alexa Chung sa svojim brendom), to odlučio iskoristiti kao nit vodilju. Tako smo na pisti vidjeli tetovirane modele u uskim hlačama i raskopčanim košuljama s printom, odijela u jarkim bojama i snažnim tkaninama poput baršuna, kapute s printom i puno ogrlica s privjeskom u obliku križa. Modeli su čak nosili i sunčane naočale kakve O'Shea voli, a samo im je nedostajala brada poput njegove da bi slika bila potpuna. I to možda nije ni loš smjer kretanja za O'Sheu, no valja pričekati drugu kolekciju kako bismo bili sigurni u kojem smjeru doista ide.

Balenciaga, Dior ili razbijanje mita o francuskom chicu (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više