Search

Dior cruise kolekcija predstavljena u Brooklynu

Dior cruise kolekcija predstavljena u Brooklynu

Moderna interpretacija arhiva modne kuće

Image: Buro247.ru

Jučer je u Brooklynu, na lokaciji bivšeg brodogradilišta, predstavljena cruise kolekcija Christian Dior

Raf Simons je kroz kolekciju prikazao koliko se zapravo njegovo modno iskustvo veže uz umjetnost. Sam kreativni direktor Diora govori o nasljeđu i arhivima modne kuće kada ga se priupitaju detalji o inspiraciji: mogli smo vidjeti svilene marame kojima se slavio Christian Dior, floralne motive i geometriju. Ali Raf Simons nikada ne ponavlja, on upija, proživljava i kreira komade koji su više interpretacija arhiva, nego njihovo citiranje.

Jedna od osnovnih točaka bila je svilena marama koju je Raf htio ponovno oživjeti, ne samo kao stilistički element oko vrata. Kroz to su se rodile haljine u kojima je marama strukturalni element, suknje koje kao da su skrojene od nekoliko svilenih komada, koje imitiraju lepršavost laganog materijala ili jednostavno kao geometrijski dodatak nekoj drugoj kreaciji. Raf je sam izjavio kako ga oduševljava ideja osnovnog oblika kvadrata: "Jednostavno i precizno!" uskliknuo je.

Kroz njegovu ljubav prema umjetnosti filtriraju se još dva Dior motiva - apstrakcija i cvijeće. Na pisti smo mogli vidjeti print u stilu Jacksona Pollocka, voluminozno cvijeće naslikano tušem ili širokim kistom. Ali ni print ni ideja svilene marame ne bi bili toliko upečatljivi da nije predstavljen besprijekoran kroj. Cruise kolekcija 2015. usavršila je i modernizirala ono za što kuća Christian Dior slovi već godinama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više