Traži

Disko kraljice 80-ih godina u novoj Saint Laurent kolekciji

Disko kraljice 80-ih godina u novoj Saint Laurent kolekciji

Hedi Slimane je zapalio modnu pistu


Fotografija: buro 247.ru,

Prenaglašena ramena, blještavo remenje stisnuto visoko u struku i umjetni lakirani materijali savršeno su dočarali modernu interpretaciju disko ere 80-ih godina

Prije samo četiri godine Hedi Slimane sjeo je na vruću stolicu modne kuće Saint Laurent i u startu joj osigurao veliki uspjeh. Bez obzira na šuškanje u posljednje vrijeme da napušta kuću, sinoć je predstavio kolekciju koja je zatekla sve prisutne. Mjesto održavanja revije nije nikome bilo poznato gotovo sve do samog početka, a elegantni Hotel Particulier bio je idealno mjesto za disko glamur koji je prštao iz njegove nove kolekcije. Nakon prošle sezone u duhu 90-ih godina i snažnog grunge utjecaja, Slimane je dobro zagrebao u 80-te, utegnuo je modele do krajnjih granica, skratio im suknje na pomalo nepristojnu dužinu, otkrio dekolte i prenaglasio ramena. Da, baš poput rafinirane odjeće iz popularne Dinastije modeli su se spuštali po mramornim stepenicama, oštro zalizane kose, jarkih crvenih usana, dramatično našminkanih očiju s raskošnim nakitom na ušima.

A odjeća? Pripijeni šljokasti kombinezoni, kratke suknjice na puf, asimetrične haljine s jednim rukavom, satenske mašne umjesto topova i predivne raskošne bunde u kraljevsko plavoj, crvenoj i crnoj boji (pre) naglašenih ramena odlično su reinterpretirali estetiku 80-ih godina prošlog stoljeća. Ne možemo poreći da je svaki detalj bio na svojem mjestu i svaki outfit doveden do savršenstva, no ipak se pitamo koliko je daleko otišao Slimane da bi se približio masovnom tržištu? 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor