Search

Dizajnersko vs. high street: high street kuće ponudile svoju verziju Balenciage, Guccija i drugih

Dizajnersko vs. high street: high street kuće ponudile svoju verziju Balenciage, Guccija i drugih

Ključni komadi

Tekst: D.D.


Image: Zara

Na online dućanu španjolskog high street brenda Zara pojavile su se tenisice nalik onima kuće Balenciaga, dok se u H&M-u mogu kupiti mokasine koje izgledaju kao da ih je kreirao Alessandro Michele

Ludilo za streetwear stilom ne jenjava, pa nije ni čudo što su high street brendovi opet pronašli način da svojim kupcima ponude slične stilove, naravno po jeftinijoj cijeni. Tenisice Speed trainer jedne su od najprodavanijih koje je Balenciaga izbacila prošle godine, a veoma sličan model - i to po cijeni od 449,90 kn - predstavila je Zara. U prodaji će se naći uskoro, a jedino čime se razlikuju hibridi tenisica i sock boota je potplat koji je u Zarinoj verziji podijeljen na dva dijela. Razlika je primjetna i u cijeni, Balenciagine tenisice, koje su rasprodane online, stoje oko 700 dolara.

Tenisice Balenciaga i Zara

Na stranici je osvanula i crna haljina s natpisom "Love As An Offering". Svi koji poznaju estetiku popularnog američkog brenda Off-White ne mogu ne primijetiti sličnost između natpisa na haljini španjolskog high street giganta i onog koji se nalazi na modnim dodacima dizajnera Virgila Abloha - natpis "For Walking" krasi čizme preko koljena dok se "Sculpture" nalazi na kožnatim torbicama. Čini se da je font slova korišten na pamučnoj haljini koja se može kupiti za 139,90 kn, čak isti koji koristi Off-White.

Haljina s natpisom iz Zare

Off-White proljeće/ljeto 2018.

I švedski div H&M inspirirao se Instagram-worthy komadima. Pritom mislimo na prugastu haljinu modne marke Tibi koju obožavaju trendseterice poput Anye Ziourove i Darje Barannik, a predstavili su i mokasine od umjetne kože koje neodoljivo nalikuju Guccijevom klasičnom modelu Jordaan. Ali, umjesto prepoznatljive metalne karike koja krasi cipele talijanske modne kuće, na H&M inačici modela nalaze se ringovi. Oblik obuće potpuno je isti, tako da ih je izdaleka veoma lako zamijeniti.

Haljine Tibi i H&M

Verzija H&M mokasini nalik onima Gucci

Maksimalistička estetika Alessandra Michelea, kreativnog direktora modne marke Gucci, čini se, veoma je privlačna H&M-u u kojem se najviše traže jednostavni komadi u skandinavskom stilu, pa su se inspirirali i vizualima iz životinjskog svijeta koji Talijani obilato koriste. Na t-shirtovima osvanula je glava tigra poput one koja se nalazi na majici Gucci.

Dizajnersko vs. high street: high street kuće ponudile svoju verziju Balenciage, Guccija i drugih (фото 1)

"Bucket" torbice dizajnera Simona Millera također su neizbježan komad kad se scrolla Instagram feedom svjetskih influencerica. High street kuća Mango odlučila je predstaviti svoju inačicu popularnog Bonasai modela od fine brušene kože, ali izrađenu od eko kože. I dok original košta oko 600 dolara, za komad inspiriran dizajnerskom torbicom izdvojiti se mora samo 249,90 kn.

Bucket bag Mango i Simon Miller

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više