Search

Dobre vijesti iz svijeta mode: kuća Versace odbacuje krzno!

Dobre vijesti iz svijeta mode: kuća Versace odbacuje krzno!

Još jedna u nizu

Tekst: D.D.

Image: Buro247.ua

U svijetu mode u posljednje vrijeme događaju se pozitivne promjene - nakon što su modne kuće Gucci i Michael Kors najavile da više neće koristiti životinjsko krzno, pridružile su ime se talijanske marke Versace i Furla...

Koracima Stelle McCartney, Ralpha Laurena, Calvina Kleina, Giorgija Armanija i mnogih drugih, ove će godine krenuti i dizajnerica Donatella Versace. "Ne želim ubijati životinje da bi stvarala modu. Nije ispravno." izjavila je Talijanka u intervjuu za magazin "1843". Versace je, baš kao i Michael Kors, poznat po izdašnom korištenju krzna u kreiranju odjeće i modnih dodataka, a katkada su posegnuli i za krznom ugroženih životinjskih vrsta. Prodaju krznenih modnih dodataka ili odjeće od krzna odbacio je i jedan od najvećih online dućana Net-a-Porter. Raskošnim kreacijama Versacea zasigurno neće nedostajati krzno, a u istom smjeru krenuo je i brend modnih dodataka Furla.

Dobre vijesti iz svijeta mode: kuća Versace odbacuje krzno! (фото 1)

Na Instagram profilu objavili su, naime, da počevši s idućom kolekcijom talijanski brend više neće koristiti krzno životinja. Pa će tako, komade iz cruise kolekcije, koja u dućane stiže u studenom, krasiti ekološko krzno. Prema izjavi CEO-a brenda, Alberta Camerlenga, moderna tehnologija dovoljno je uznapredovala kako bi se mogle kreirati iznimno kvalitetne alternative krznu, bez ugrožavanja okoliša.

A post shared by FURLA (@furla) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više