Search

Dolce&Gabbana ponovno u središtu skandala

Dolce&Gabbana ponovno u središtu skandala

Objavili su dvije problematične kampanje


Image: Buro247ua

U posljednjih tjedan dana Dolce&Gabbana su se našli u središtu dva različita skandala. Prvo su na dječje tenisice stavili natpis "mršava sam i prekrasna", a onda su svojom novom kampanjom uvrijedili Kineze

Talijanski modni dvojac sklon je skandalima. Do sada su već imali razne ispade, poput onog kad su nazvali djecu začetu umjetnom oplodnjom "sintetičkom". Sada su pak na dječje tenisice stavili natpis "I'M THIN & GORGEOUS" i izazvali bijes na društvenim mrežama. 

Komentatori su ih nazvali neodgovornima zbog nametanja određenog standarda ljepote, a da stvar bude još gora Stefano Gabbana im je odgovorio u svom stilu. "A ti bi radije bila debela i puna kolesterola?," napisao je jednoj komentatorici. "Draga, mislim da ti imaš problem." A onda je izvrijeđao i Huffington post koji je kritizirao natpis na tenisicama u jednom članku.

Da im ni taj skandal nije bio dovoljan da zadovolje svoju potrebu za dramom, dokazuje vijest o njihovoj novoj kampanji koja je ovaj tjedan obišla svijet. Dvojac je snimio novu kampanju na ulicama Pekinga gdje su, osim modela u raskošnim i skupocjenim kreacijama, fotografirali i slučajne prolaznike i turiste.

Društvene mreže su ponovno "planule" optužujući ih za uvredljive fotografije na kojima koriste lica lokalnog stanovništva za vlastitu promociju, dok su neki pisali da snimanje uopće nije održano u Kini jer je ona puno modernije od onog što je prikazano na fotografijama, nego u Sjevernoj Koreji. Dolce&Gabbana se nisu oglasili na ove optužbe, ali su povukli fotografije sa svog profila na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više