Search

Dolce&Gabbana slave različitost novom kolekcijom

Dolce&Gabbana slave različitost novom kolekcijom

Tjedan mode u Milanu


Image: Dolce&Gabbana Facebook

U Milanu je jučer svoju novu kolekciju predstavio omiljeni talijanski dvojac Dolce&Gabbana

Dizajneri koji su već nekoliko puta u medijima prozivani zbog rasizma i podržavanja Donalda Trumpa, novom su se kolekcijom odlučili iskupiti. Na pistu su poslali muške i ženske modele različitih rasa, majke s djecom, plus size modele, svjetski poznate influencere s Instagrama i djecu bogatih i slavnih koje su već prije angažirali za svoje revije. Na reviji je, kako piše Vogue, sudjelovalo više od 140 ljudi različitih dobi, tjelesnih oblika i podrijetla, a Dolce&Gabbana su novinarima prije početka revije podijelili dokument od 17 stranica koji je sadržavao podatke o svakoj osobi koja je nosila reviju.

"Ljudski karakter nam je vrlo važan," rekao je Gabbana za Vogue. "Privlači nas to još od samih početaka - naša prva revija održana je sredinom 80-ih, a nosili su je stvarni ljudi. Poruka je dakle da trebamo prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo. I to je to! "

Sama kolekcija za jesen/zimu 2017. nije izgledala mnogo drugačije od njihovih dosadašnjih. Puno slojeva, tekstura i uzoraka, ženstvene haljine, nakit i štikle bile su u prvom planu, ali bilo je tu i trendi momenata kojima D&G jednostavno ne mogu odoljeti. Vidjeli smo na pisti zato i traperice, bunde s glavama medvjeda umjesto kapuljače koje smo vidjeli i u njihovoj muškoj kolekciji u siječnju, zatim majice s likom Justina Biebera na kojima je stajalo "We Love Justin Bieber", ali i one koje su nosile D&G logo. Ostatak kolekcije bio je u klasičnoj crnoj i crvenoj koje ovaj dvojac obožava, s momentima žute, smaragdne i boje fuksije te pregršt tigrastog uzorka. To je klasičan izričaj koji Dolce&Gabbana njeguju i nije ništa novo, ali je svojstveno njima.

No, različitost na pisti je svakako bila velika novost. Pitanje je samo jesu li to učinili jer se tolerancija, koliko god to bizarno zvuči, istaknula kao veliki trend ovog modnog mjeseca ili zato što su se doista poželjeli iskupiti za svoje donedavne javne ispade. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više