Search

Donna Karan napušta tvrtku Donna Karan International

Donna Karan napušta tvrtku Donna Karan International

DKNY bez Donne Karan

Image: buro247.ru

Jedna od najutjecajnijih američkih dizajnerica i osnivačica kuće Donna Karan International odlazi s mjesta glavne dizajnerice

Vijest o odlasku Donne Karan iz tvrtke Donna Karan International (DKI) će, bez sumnje, rastužiti brojne ljubitelje brenda DKNY, međutim dizajnerica ne prestaje s kreativnim radom, već se u potpunosti želi posvetiti razvoju svoje tvrtke i zaklade Urban Zen koja će baviti pitanjima zdravstvenog osiguranja i obrazovanja u zemljama u razvoju i u SAD-u. 

Donna Karan osnovala je DKI 1984. godine zajedno sa svojim suprugom Stephanom Weissom i tvrtkom Takiyho, a 2001. godine brend je kupio francuski konglomerat LVMH. 

"Došao je trenutak u mom životu kad moram posvetiti više vremena svom projektu Urban Zen, jer što može biti važnije od pitanja obrazovanja, medicine, razvoja kulture i humanitarnosti? Sigurna sam da će se vodstvo tvrtke DKI s lakoćom nositi sa svim izazovima i nastaviti uspješno poslovati i u budućnosti", kazala je Karan. 

Iz LVMH-a javljaju kako će zbog promjene u kreativnom vodstvu tvrtke privremeno pauzirati kreiranje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2016. Također, kako doznajemo, suradnja s tvrtkom DKI ne prestaje u potpunosti jer će Donna Karan preuzeti ulogu savjetnice modne kuće. 

Donna Karan napušta tvrtku Donna Karan International (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više