Search

Dramatična atmosfera u novoj kolekciji visoke mode iz Diora

Dramatična atmosfera u novoj kolekciji visoke mode iz Diora

Tjedan visoke mode u Parizu


Image: buro247ru

Lucie Meier i Serge Ruffieux preuzeli su vodstvo dizajnerskog tima u Dioru nakon odlaska Rafa Simmonsa i nastavili s nizom vrlo zrelih kolekcija

U novoj kolekciji visoke mode koju su predstavili jučer u Parizu, prikazali su seriju od 44 akromatska looka. Vidno inspirirani Diorovom "new look" siluetom koju je predstavio davne 1947.  fokusirali su se na "X" siluetu - naglašena ramena, uzak struk i suknja koja se širi u prostor. No, bilo je tu i silueta koje odlaze u zvonastu formu, otvorenih ramena i zanimljivih nabora i volana na sakoima koji su dali naslutiti da Meier i Ruffieux razmišljaju u modernijem smjeru, imaju svježe ideje, ali i uvažavaju prisutne trendove.

Dramatičnu atmosferu postigli su eliminiranjem boja iz kolekcije i finim aplikacijama u obliku veza u kojem se tek suptilno naziru boje od zlatne do pastelno ljubičaste. Svoj je doprinos svojevrsnoj drami dala i činjenica da se revija održala u prostoru Diorovog couture salona gdje je održana i prva revija samog Christiana Diora 1947., no ravne sandale možda su malčice pokvarile dojam, zbog čega se kolekcija unatoč svemu činila pomalo svakodnevnom. U svakom slučaju, radi se o zanimljivom pothvatu Simmonsovih zamjenika, a prema glasinama iz svijeta mode, u Dioru bi ovih dana mogli imenovati i njegovog nasljednika te se nagađa kako bi se moglo raditi o Valentinovoj Mariji Graziji Chiuri.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više