Search

Dries Van Noten, proljeće/ljeto 2015.

Dries Van Noten, proljeće/ljeto 2015.

Inspiracija prerafaelitskim slikarstvom


Image: Imaxtree

Dries Van Noten u novoj se kolekciji nadahnuo prerafaelitskim slikarstvom i prirodom koju su veličali u svojoj umjetnosti

Prerafaeliti zauzimaju mali ogranak britanske umjetnosti koji se polovicom 19. stoljeća odlučio suprotstaviti zapovijedima Kraljevske akademije koja je diktirala umjetnost tog doba. Nakon prvobitnog uzleta oni su uspjeli utjecati na globalne umjetničke pravce unijevši dozu romantizma i boje u sumornu modu tog doba. Slikali su s direktnim utjecajima iz prirode, trudeći se maksimalno je vjerno prikazati, što je naposljetku inspiriralo Driesa Van Notena na novu kolekciju. Svoje je kreacije prekrio debelim potezima kista stvarajući cvjetne motive, a cijelu je pistu zamotao u debeli travnati tepih sastavljen od raznobojnih komadića tkanine.

Svoju djevojku Dries opisuje kao "kći Majke prirode, punu strasti prema remek-djelima umjetnosti i ponoćnim glazbenim festivalima uz sjaj punog Mjeseca". Lepršave kreacije uključivale su haljine zanimljivih uzoraka, kombinezoni, kaputi, hlače, suknje i dugačke majice na prvi pogled slični hipijevskim uzorima, no zapravo miljama daleki.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više