Traži

Ekscentrična i raskošna kolekcija modne kuće Dries Van Noten

Ekscentrična i raskošna kolekcija modne kuće Dries Van Noten

Dekadencija prošlih vremena


Fotografija: buro247.ru

Dramatične i snažne kolekcije modne kuće Dries Van Noten uvijek kopaju po prošlosti, a ovaj je put u fokusu život talijanske muze i umjetnice Marchese Luise Casati

Nova ekscentrična kolekcija inspirirana je talijanskom umjetnicom i fatalnom ženom koja je živjela samo za umjetnost –Marchesom Luisom Casati. Bila je poznata po ludom partijanju po Parizu i Veneciji i snažno je obilježila razdoblje na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Kraljica dobrih zabava živjela je u luksuzu, a posebno je njegovala kostimirani stil i pritom izgledala vrlo teatralno. Nova kolekcija kuće Dries Van Noten, inspirirana ovom zanimljivom ženom, prikazana je u jednoj od prostorija Hotela de Ville i djelovala je poput skladišta u koje su uzvanici ulazili kroz garažna vrata. Potpuno suprotno atmosferi, kolekcija je sadržavala svu dekadenciju, bogatstvo i maštu prošlih vremena.

Umjetno krzno u leopard printu, bogati baršun i dekorativne perle kao detalji bili su glavna tema ove modne igre, u kombinaciji s pomalo sportskim dnevnim sakoima u stilu princa od Walesa uklopili su se fantastično. Prekrasna baršunasta odijela privukla su najviše pažnje kao i leopard kaput sparen sa širokim hlačama u bež boji. Dovoljno teatralno da udahne estetiku prošlog vremena i bude nosivo u večernjim prilikama. Zmijski print prisutan je na gležnjačama s potpeticom nalik na skulpturu, elementi raskošnog krzna krase revere kaputa, a baršun u tamnocrvenoj i u boji šampanjca korišten je za dugačke haljine, suknje i topove bez rukava. Baš poput Marchese Luise Casati koja je svoje kreacije ukrašavala očerupanim paunovim perjem, Dries ga je reinterpretirao u obliku choker ogrlica. Lookovi složeni od teških ogrtača od kašmira i svilenih odijela nalik na pidžame ovoj dramatičnoj kolekciji udahnuli su trunku romantike.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor