Search

Elegantna i pročišćena kolekcija visoke mode stiže iz kuće Valentino

Elegantna i pročišćena kolekcija visoke mode stiže iz kuće Valentino

Evo što je pripremio Pierpaolo Piccioli


Image: Imaxtree

Pierpaolo Piccioli je jučer u Parizu prikazao novu kolekciju visoke mode za kuću Valentino i iznenadio publiku i kritiku

Kreativni direktor kuće Valentino, Pierpaolo Piccioli, jučer je otkrio novu kolekciju visoke mode koja je bila nevjerojatno pročišćena i lišena perlica, nojevog perja i drugih tipičnih aplikacija za kolekcije visoke mode. Piccioli je ovaj put otišao korak dalje i u vrlo pročišćenoj kolekciji iskoristio neke složene tehnike kojima je suptilno gradio odjevne predmete. Tako smo vidjeli bijeli vez od popelina na bijeloj košulji od istog tog popelina, vuneni vez i aplikacije od vune na vunenim kaputima, punjenu šantung svilu prošivenu u obliku floralnih ornamenata koji čine divan reljef, sjajne svilene trake našivene na prozirnu svilenu haljinu u obliku mreže koja se raspliće - nevjerojatno suptilni, a moćni detalji.

Za kolekciju ga je inspirirala Crkva i odjevni kod svećenika i časnih sestara pa su kolekcijom dominirale "A" i "I" siluete, a kolorit je bio vrlo jak - boja fuksija, travnato zelena, boja senfa, tamno crvena - sve boje bile su vrlo čiste, a odjevni predmeti su uglavnom monokromatski. Vrlo neobično za Valentino, ali snažno i zapravo sjajan korak u novom smjeru za talijansku modnu kuću. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju koju je zatvorila hrvatska manekenka Faretta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više