Search

Emporio Armani, proljeće/ljeto 2016.

Emporio Armani, proljeće/ljeto 2016.

Cvijeće i gangsterski lanci idu zajedno


Image: Imaxtree

Proljeće je Giorgio Armani sa svojim brendom Emporio u cijelosti zamislio kao pastelnu priču na koju se nadovezuju motivi pčela i cvijeća

Jer tko bi uopće odolio romantičnim nijansama svijetloplave i ružičaste, mjestimično nadograđene s intenzivnijim narančastim i tonovima ciklame? Transparentna svila i šifon bili su podloga za sanjive transparentne asimetrične topove i majstorski skrojene hlače haremskog kroja.

U proljetnu Armani priču nonšalantno su ušetale kožne hlačice i suknje, tanke pernate jakne izvezene cvijećem, asimetrične prozirne haljine i romantični floralni uzorak, koji se lako može zamisliti na nekoj pripadnici visokog društva koja se odmara u kući uz talijansko jezero Como. Sladoledni tonovi suptilno su zamijenjeni bojom konjaka, koja se protegnula kroz blejzer izrezan na struku, romantičnu haljinicu bez rukava i retro ljetni kaput.

Ipak, kolekcija je opet završila u vedrom pastelnom tonu, u kojem su gornji dijelovi poput šljokičastog blejzera, odijelo haljine u stilu osamdesetih i debelih gangsterskih lanaca ukrali show. Zapravo, bitnu je ulogu odigrao upečatljiv nakit i prozirne bijele cipele koje su sveukupnom dojmu dale jaki sportski karakter.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više